Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 15 de febrer

2017.- Per 408 vots a favor, 254 en contra i 33 abstencions, el Parlament Europeu aprovà el CETA (Comprehensive Economic and trade Agreement), un tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i el Canadà que elimina el 98% dels aranzels en els intercanvis entre ambdues parts i que es veu amb especial interés pels empresaris valencians.

2011.- Arxivada una denúncia contra Rita Barberà, alcaldessa de València entre 1990 i 2015, que l’acusa de propiciar el finançament il·legal. La denúncia fou presentada per Joan Ribó en descobrir actes electorals finançats amb fons municipals.

2003.- Manifestacions arreu del món contra la guerra a l’Iraq. S’hi produeixen concentracions molt concorregudes; tothom coincideix a qualificar que és la més concorreguda en la història de cada ciutat.

1967.- Aprovació del transvasament Tajo-Segura.

1894.- Inauguració de Teatre Principal de Castelló.

1749.- En una partida de naixement d’aquesta data apareix, per primera vegada, el determinant diacrític “del Cid” en el nom de Vilafranca del Maestrat.

1564.- Naix a Pisa, Gran Ducat de Toscana, Galileo Galilei, físic i astrònom italià que tant de predicament va tenir sobre els estudis d’aquestes ciències en la primigènia Universitat de València estudi General.

Galileo Galilei

1369.- El senyor de la baronia de Xiva atorga les cartes pobles de Toixa i Benaxeve.

1277.- Pere III d’Aragó atorga Carta de Capitulació i d’establiment dels musulmans de Serra després d’haver-se revoltat contra els cristians.

Comparteix

Icona de pantalla completa