Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 16 de febrer

2005.- Entra en vigor el Protocol de Kyoto, un conveni internacional per a la prevenció del canvi climàtic que va ser el primer tractat internacional de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

1996.- Sessió plenària del Consell Valencià de Cultura perquè prenga possessió com a tercer president d’aquesta institució el professor Santiago Grisolia.

1985.- Es presenten els nous tramvies per a València.

Tramvia de València

1983.- Al mateix temps que es produeix una vaga general a Sagunt en protesta pel tancament dels forns alts, hi ha a Torrent de l’Horta la inauguració del Parc de Bombers de l’Horta Sud.

1979.- El president del govern central, Calvo Sotelo, assegura a València que “el País Valenciano serà la zona más favorecida por el ingreso de España en la CEE”.

1936.- Naix a València el productor, guionista i director Joan Piquer, persona que va iniciar la seua carrera el 1964 amb el curtmetratge documental España Violenta, al qual seguirien d’altres com Vida y paz i Una estoreta velleta.

El mateix any, el Front Popular, unió temporal de diversos partits, i altres organitzacions polítiques que es van presentar plegades a les eleccions generals del febrer d’aquell mateix any van quanyar-les per un estret marge i van dur a terme canvis polítics i socials substancials.

1931.- Fa el seu traspàs a Madrid Joan Baptista Vert i Carbonell, més conegut com a Joan Vert, un compositor carcaixentí que es va dedicar fonamentalment a la sarsuela i va compondre pràcticament tota la seua obra en col·laboració amb el compositor gallec Reveriano Soutullo.

Joan Vert

1502.- Ferran el Catòlic concedeix la llicència reial perquè comence a funcionar la Universitat de València després que el papa Alexandre VI ja havia concedit la preceptiva butlla el 23 de gener de 1502.

1278.- Pere III d’Aragó concedeix als musulmans que repoblen la moreria de València, després del seu recent assalt, la garantia que es governaran sols per la Sunna i les seues lleis.

1250.- Jaume I confirma la carta pobla de Morella.

Comparteix

Icona de pantalla completa