Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 17 de febrer

2017.- L’Audiència de Palma condemna a sis anys i tres mesos de presó l’exduc de Palma Iñaki Urdangarín en el cas Nóos, mentre que la seua esposa, la infanta Cristina, és absolta però ha de pagar 265.000 euros de multa. Es tracta d’una causa que també va implicar polítics importants del País Valencià.

2011.- Acció Cultural del País Valencià apaga el repetidor de TV3 a València a causa de l’entrada en vigor de la nova llei valenciana de l’audiovisual que imposa multes de 60.000 euros per cada 15 dies d’emissió sense autorització.

2007.- Es presenta a València la coalició Compromís pel País Valencià, una plataforma formada per Esquerra Unida, el Bloc Nacionalista del País Valencià, els Verds del País Valencià, els Verds Esquerra Ecologista i Izquierda Republicana.

1995.- Vora 200.000 persones es manifesten a València a favor del català en una mobilització convocada pel Bloc de Progrés Jaume I.

1978.- Assemblea provincial de València del PSP que aprova la “no integració” al PSOE.

1954.- Fortíssima onada freda a tot el territori valencià que fa que arribe a nevar a nivell del mar i a les comarques més pròximes a la Mediterrània.

Nevada a València

1837.- A la Foia de Bunyol, els carlins vencen a la batalla de Bunyol durant la primera guerra carlina.

1817.- Intent d’assassinat, per part d’elements liberals, del capità general Elío.

1271.- El procurador del Monestir de Sant Vicent de la Roqueta de València estableix el poblament cristià del raval de Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa