Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 18 de febrer

2004.- El president del govern espanyol, José María Aznar, assisteix a Múrcia i a Almeria als actes simbòlics de col·locació de la primera pedra de les obres del Pla Hidrològic Nacional en aquestes dues zones, uns actes que els grups de l’oposició critiquen per la proximitat de les eleccions del 14 de març.

José María Aznar

1991.- Fa el seu traspàs Francesc de Borja Moll i Casasnovas, un lingüista, filòleg i editor menorquí. Autor de moltes obres sobre la llengua catalana i les variants parlades a les Illes, fou el principal col·laborador de mossén Antoni Maria Alcover i Sureda en el Diccionari català-valencià-balear. En temps difícils protegí Manuel Sanchis Guarner davant la repressió franquista.

1989.- Inauguració de l’IVAM a València. A l’acte d’inauguració assisteix Sofia de Grècia.

1887.- Naix Joan Peiró i Belis, un sindicalista anarquista, secretari general de la CNT en els anys 20 i ministre d’Indústria durant la Segona República Espanyola, i que morí afusellat per les autoritats franquistes a Paterna.

Joan Peiró i Belis

1701.- Felip de Borbó, nebot del difunt Carles II l’Encisat, que l’havia nomenat successor, entra com a rei a Madrid. S’inicia amb ell, la dinastia dels borbons, consolidada després de la Guerra de Successió.

1262.- Fra Guillem de Muntanyana, Mestre de l’Orde del Temple, atorga Carta Pobla als llocs de Castellnou i Almedíxer, al terme de Xivert.

Comparteix

Icona de pantalla completa