Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 22 de febrer

2015.- L’alcaldessa de València, Rita Barberá, va popularitzar la paraula inexistent “caloret” durant un discurs en un valencià ple d’incorreccions en l’acte de la Crida de les falles.

1995.- La consellera de Cultura Pilar Pedraza i l’hereu de Joan Fuster Josep Palacios tanquen l’acord de venda de la casa de l’escriptor a Sueca.

Casa de Joan Fuster

1985.- Fa el seu traspàs a Barcelona el poeta Salvador Espriu als 71 anys d’edat.

1938.- Es dóna per acabada la Batalla de Terol amb victòria franquista. Es tracta d’un episodi bèl·lic que va començar el dia 15 de desembre del 1937.

1900.- Naix a la vila de Calanda (Terol) Luis Buñuel, director de cinema que va haver de fer gran part de la seua obra exiliat. Va practicar la boxa i va ser campió de pesos lleugers amateurs de Madrid, on el coneixien com El León de Calanda, malgrat que únicament va disputar dos combats: un que va perdre i l’altre que va guanyar per incompareixença del contrari.

Luis Buñuel

1813.- Les Corts de Cadis esborren l’Inquisició espanyola, malgrat que anys després es faran simulacres de crema d’intel·lectuals valencians, com és el cas del Mestre Ripoll.

1593.- S’efectua el primer volteig de campanes a la vila d’Aldaia.

1520.- La Germania Valenciana envia comissionats a diverses localitats del Regne perquè constituïsquen també germanies. Així, a mesura que van incorporant-se viles senyorials, el programa agermanat, inicialment reformista burgés, va radicalitzant-se.

1252.- Jaume I redueix les rendes que pagaven els cristians repobladors de les alqueries de Castelló, Teccida, Benihayren, Almalaha, Binahut, Binaciet i Benimarhua.

Jaume I

1251.- Jaume I ordena la resolució dels litigis pel Justícia i els Jurats de la ciutat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa