Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 23 de febrer

2017.- La periodista Empar Marco és nomenada directora de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, imposant-se a la candidatura dels també periodistes Salvador Enguix i Josep Ramon Lluch.

Empar Marco

2012.- Detingut el director general d’Immigració i Cooperació del govern de Francisco Camps, Josep Maria Felip, per considerar autor de delictes monetaris i falsificacions.

Josep Maria Felip

2005.- S’aproven els primers projectes d’investigació amb cèl·lules mare embrionàries humanes.

2001.- El Consell Valencià de Cultura atorga la segona Medalla d’Or de la institució al Misteri i la Festa d’Elx, com a reconeixement de la seua pertinença al patrimoni cultural valencià i de la valencianitat del poble d’Elx, expressada en la seua Festa.

1997.- Reapareix el setmanari “La Traca” dins la revista fallera “Pensat i Fet”.

1995.- El Congrés de Diputats aprova el projecte de llei del jurat, amb l’abstenció del Partit Popular.

1981.- Ocupació militar de València ordenada pel capità general sediciós Milans del Bosch, conxorxat a l’intent de colp d’estat protagonitzat pel coronel Tejero i el general Armada, entre d’altres.

1978.- Apareix el primer número de la revista SOM, publicació del GAV.

1977.- Primer míting d’un partit democràtic a València després del silenci franquista. Es tractà del PSPV i el realitzà a la piscina València.

1926.- Naix a València Fernando Vizcaíno Casas, advocat, escriptor i periodista valencià que fa bastir tota la seua obra professional i com a escriptor, en castellà.

1896.- Naix a la Vall d’Uixó Honori García i García , notari, historiador i publicista valencià que va estudiar Dret a València i Saragossa i es va doctorar a Madrid i que l’any 1935 va establir-se com a notari a Vic, on va fundar el Patronat d’Estudis Ausonencs. Va publicar diversos treballs sobre Dret Foral al Butlletí de la Societat Castellonenca de Cultura i va col·laborar en diverses publicacions de caràcter periòdic.

1760.- Inauguració de l’edifici de l’Ajuntament d’Alacant.

1475.- Edició de la primera Gramàtica i vocabulari als tallers de Lambert Palmart.

1296.- La mort de Sanç IV començà una guerra entre Ferran IV i Alfons de la Cerda. Aquest aliat de Jaume I d’Aragó havia promés al monarca aragonés el regne musulmà de Múrcia, vassall dels castellans, si l’ajudava en la guerra. Per aquest motiu, aquest dia, Jaume II envià un missatge a la cort de Ferran IV per declarar-li la guerra.

Comparteix

Icona de pantalla completa