Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 25 de febrer

2004.- El president del govern espanyol, José María Aznar, condecora els 63 soldats del comandament d’operacions especials de la caserna de Rabassa (Alacant), que el 17 de juliol de l’any 2002 van ocupar l’illot deshabitat de Laila (Perejil) situat davant la costa del Marroc, on dies abans s’havia instal·lat un xicotet contingent de gendarmes marroquins.

1999.- Aragó reconeix la cooficialitat del català a la Franja de Ponent.

1981.- Manifestacions en nombroses viles d’arreu l’Estat en defensa de la democràcia, la llibertat i la constitució del 78. Un riu de persones van donar suport a aquesta convocatòria perquè havien vist perillar la incipient democràcia nascuda després de la mort del dictador i, en aquesta ocasió, a mans dels colpistes Milans del Bosch, Armada i Tejero, principalment.

1978.- Se celebra el Congrés d’unitat dels socialistes a Alacant. Joan Pastor és nomenat secretari general.

1911.- Construcció a València de la Asociación para la Educación Racionalista de la Infancia, institució seguidora de les idees del pedagog Ferrer i Guàrdia.

1357.- Pere II ordena, a Perpinyà, computar el temps segons l’actual era Cristiana, abandonant així el còmput per “calendas, nonas i idus” corresponents a l’era Hispànica, utilitzada fins aleshores, que començava el còmput dels anys el 38 abans de Crist.

1268.- Jaume I atorga diversos privilegis a la moreria de València per potenciar el seu poblament.

Comparteix

Icona de pantalla completa