Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 27 de febrer

2008.- Raimon torna al Palau de la Música Catalana després de 40 anys d’haver enregistrat l’àlbum Raimon al Palau.

Raimon

1996.- El ple del Consell Valencià de Cultura se situa del cantó de la recuperació de la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi a causa del paper vertebrador que aquesta ha mantingut des de sempre i acorda adreçar-se a la presidència de la Generalitat perquè inste al seu manteniment i millora.

1981.- Massives manifestacions a tot el territori espanyol en rebuig a l’intent de colp d’Estat del passat 23 de febrer.

1978.- Se celebra una reunió del Plenari de Parlamentaris del País Valencià a Sagunt, on Josep Lluís Albinyana presenta la seua dimissió de la comissió negociadora amb el govern de Madrid pels inexplicables ajornaments d’aquest.

1977.- Adolfo Suarez, escridassat a València mentre estava amb la seua filla anomenada “fallera major”. Van haver crits de “País Valencià” i la policia va carregar contra els manifestants.

Adolfo Suárez

1887.- Mor a València l’advocat i polític Ciril Amoròs, diputat a les Corts Generals durant la restauració borbònica. Es llicencià en dret a la Universitat de València i des del 1852 va exercir com a advocat. Fou assessor de José Campo Pérez i membre del consell d’administració de la Compañía de Ferrocarriles d’Almansa a Valencia y Tarragona. Al final de la seua vida també fou degà del Col·legi Oficial d’Advocats de València.

1863.- Naix a València el pintor Joaquim Sorolla.

1827.- Fa el seu traspàs a Madrid, als 49 anys d’edat, Simón Rojas Clemente y Rubio, botànic valencià.

1823.- Rafael Sempere comença l’assetjament de València i ocupa diversos ravals d’aquesta vila, fins el dia 29, moment en què l’arribada d’una columna de tropes lliberals provinent de Castelló i Tarragona el va fer fugir.

1810.- Ocupació de Morella per les tropes franceses del mariscal Suchet.

1793.- Avalot contra el francesos residents a València.

1412.- Les tropes de Centelles, amb l’ajuda de tropes castellanes i aragoneses, derroten en la batalla de Morvedre les del governador Guillem Arnau de Belleda, que mor en la lluita. Els Centelles s’apoderen de València, que majoritàriament s’havia manifestat sempre partidària de Jaume d’Urgell en el conflicte dinàstic iniciat a la mort sense successió de Martí l’Humà, i imposen l’opció de Ferran d’Antequera.

1151.- El comte Ramon Berenguer IV i Alfonso VIII de Castella i Lleó signen el tractat de Tudellén, sobre la conquesta i el repartiment d’al-Andalus, pel qual Ramon Berenguer es reservava els regnes sarraïns de València, Dénia i Múrcia.

Comparteix

Icona de pantalla completa