2005.- Un grup de músics i cantants en valencià ocupen el Palau de la Música en protesta pel menyspreu que reben per part de RTVV.

2003.- Manifestació a València a favor del Pla Hídric Nacional sota el lema ‘Aigua per a tots’, convocada per l’Associació Valenciana d’Agricultors.

1999.- Inaugurada l’ampliació del Port de València amb un moll de 1.500 metres de longitud, 16 metres de calat i una capacitat per a un milió de contenidors.

1974.- Va morir executat pel règim franquista el militant anarquista Salvador Puig i Antich, després de ser jutjat per un tribunal militar i condemnat a mort com a culpable de la mort del subinspector de 23 anys Francisco Anguas Barragán a Barcelona.

1967.- Mor l’escriptor de Monòver, José Martínez Ruiz ‘Azorin’.

1940.- S’aprova a Espanya la llei per a la repressió de la maçoneria i el comunisme.

1912.- Es declara obligatòria la lectura del Quixot a les escoles públiques espanyoles.

1821.- Uns 1.200 homes dels pobles del voltant entren armats a Alcoi i destrueixen les màquines tèxtils situades fora de la ciutat.

1436.- La reina Maria, governadora general del Regne de València en absència del seu marit Alfons V, concedeix permís als habitants d’Ontinyent per a poder edificar un almodí i fer servir els privilegis consegüents a aquesta institució dels temps forals.

Comparteix

Icona de pantalla completa