Dia mundial del consumidor – Dia mundial de l’eficiència energètica

2011.- El director Lorin Maazel posa punt final a la seua estada com a màxim responsable del Palau de les Arts de València.

2002.- La Generalitat Valenciana aprova el decret sobre el contingut de les matèries d’ensenyament obligatori en secundària que exclou els autors nascuts a Catalunya i les Illes Balears de l’assignatura de Valencià: Llengua i Literatura a l’ESO.

1982.- Un terratrèmol de 4,9 graus en l’escala de Richter sacseja, sense víctimes, Alacant.

1977.- El govern presidit per Adolfo Suárez torna documentació de legalització del PSPV de Vicent Ventura i li demana que canvie les sigles.

1976.- Naix a Alacant el futbolista i entrenador José Bordalás Jiménez, que, quan estava en actiu, sempre jugava en posició de davanter.

1943.- Naix a València Manuel Ángel Conejero, filòleg en llengua anglesa, actor i dramaturg valencià.

Manuel Ángel Conejero

1917.- Inici de la vaga dels fonedors de ferro a València.

1894.- Santiago Ramon i Cajal és nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat de Cambridge.

1871.- Naix a un poblet de Polònia Rosa Luxemburg, dirigent revolucionària i teòrica marxista alemanya d’origen jueu, que tanta influència va tenir sobre les organitzacions feministes valencianes d’abans i d’ara.

1810.- El mariscal Suchet assetja València en el que serà el segon setge francés a la ciutat. Segons se sap, arribà el general Suchet amb l’exèrcit imperial davant la ciutat de València i, en veure que no es produïa cap insurrecció dins d’aquesta, cinc dies després es retirà ordenadament cap a Aragó.

1745.- Fa el seu traspàs a Morella Carles Gassulla d’Ursino, jurista, polític, dramaturg i poeta valencià.

1324.- El bisbe de València atorga carta pobla als cristians que van a establir-se al lloc de Vilar de Benaduf.

1277.- Pere IV fa una crida a les viles del regne encarregant els justícies la designació dels cavallers que havien de prendre part en la guerra, acompanyant el monarca.

1275.- Jaume I ordena als batlles de Dénia, Guadalest, Calp, Gandia, Cocentaina, Alcoi, Ontinyent, Xixona, Albaida, Llutxent, Xàtiva, Bocairent, Cullera i Corbera, que no permeten que els moros visquen o es refugien en cap de les fortaleses existents i els obliguen a viure al pla i per als àrabs revoltats, aconsella que no els consentisquen comprar queviures a cap llogaret.

1250.- El bisbe de Tortosa atorga la carta a les alqueries de Beniayxó i Tahalfazar, actual vila de Bell-lloch.

Comparteix

Icona de pantalla completa