Dates i fets del 7 de març

7 març 2019 06:00h
Aprovades les conegudes Normes del Puig sobre el valencià secessionista amb el suport de la UCD.

2013.- El Tribunal Superior de Justícia de València rebutja, com pretenia la Generalitat Valenciana presidida per Alberto Fabra, que el titulats en Filologia Catalana hagueren de fer una prova de valencià per a accedir a una plaça a l'Ensenyament Secundari a les Escoles Oficials d'Idiomes.

2008.- El velòdrom Lluís Puig de València és l'escenari on se celebra la 12a edició del Mundial d'Atletisme en pista coberta que té lloc del 7 al 10 de març i en el qual hi participen 159 països.

1991.- Comença a actuar la grua municipal a Torrent de l’Horta, un dels primers pobles del País Valencià que opta per aquest servei municipal.

1984.- El setmanari Ecos de la Ribera tanca per dificultats econòmiques.

1981.- Aprovades les conegudes Normes del Puig sobre el valencià secessionista amb el suport de la UCD.

1977.- La Taula de Forces Polítiques i Sindicals demana l'Estatut d'Autonomia i rebutja l'anticatalanisme. Clarifica la relació cultural entre el País Valencià, les illes Balears i Catalunya.

1972.- El cardenal valencià Enrique i Tarancón, que tindrà un gran protagonisme en el procés de transició democràtica després de la mort del dictador Francisco Franco, és nomenat president de la Conferència Episcopal espanyola.

Enrique Tarancón.

1934.- L'autogir La Cierva, tripulat pel seu inventor, fa proves satisfactòries a la corbeta del portaavions Dèdalo, a aigües de València.

1929.- Vaga estudiantil a la Universitat de València.

1880.- Fa el seu traspàs a València Vicent Boix i Ricarte, escriptor en català i en castellà i historiador valencià.

1861.- Es realitzen proves satisfactòries del submarí de Monturiol 'Ictineo' a aigües d'Alacant.

1814.- L'egocèntric Ferran VII (el desitjat) comença viatge de retorn cap a Madrid i, per Barcelona i Saragossa, es dirigeix cap a València per la ruta de Sogorb.

1604.- El rei Felip III signa a Alcalà un privilegi mitjançant el qual Juan Espí i la seua muller Isabel López van poder fundar a Ontinyent una obra pia, a la qual responien amb algunes cases i horts per a fer-la possible.

1251.- Fra Guillem de Cardona, mestre de l’Orde del Temple, dóna el lloc d’Alcalà al terme de Xivert per al seu repoblament a fur de València.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next