Dia Internacional de les Dones

2016.- El Parlament Europeu aprova per 451 vots a favor, 243 en contra i 18 abstencions un reglament de ports que imposa l’autonomia portuària a Espanya i a Itàlia.

2006.- El Senat aprova amb el suport del PP, el PSOE i Coalició Canària el nou Estatut d’Autonomia valencià.

1975.- Coincidint amb l’Any Internacional de la Dona, les Nacions Unides celebren el Dia Internacional de la Dona per primera vegada el 8 de març. Actualment, aquest dia és conegut com el Dia Internacional de les Dones.

1961.- Arriba al port de València el primer Vaixell Faller, el transatlàntic Cap de Sant Roc, que transporta 355 valencians de diversos països llatinoamericans.

1942.- Naix a València Manuel Valdés Blasco, pintor i escultor valencià. En la dècada del 1990 es va establir a Nova York, on va seguir experimentant amb les noves formes d’expressió i es va donar a conéixer al públic nord-americà.

1941.- Mor a València el mestre de música i compositor Josep Serrano.

1930.- Es funda Acció Cultural Valenciana, associació d’origen universitari que estarà en vigència fins la proclamació de la segona república.

1910.- Alfons XIII autoritza les dones a realitzar estudis superiors.

1844.- Executats a Alacant el coronel Boné i altres vint-i-quatre implicats en la insurrecció progressista.

1823.- Les tropes realistes de Rafael Sempere ocupen Llucena i la converteixen en el seu quarter general.

1723.- Fa el seu traspàs a Alacant, el mestre de capella i compositor Isidre Escorihuela.

1560.- Felip II ordena al virrei de València que s’armen les viles i llocs del litoral en prevenció d’atacs de pirates musulmans.

1365.- Pere el Cerimoniós perdona els musulmans de Castro i Alfondeguilla per la seua rebel·lió en aliança amb els castellans en la passada guerra contra aquells.

1239.- El Comte del Rosselló atorga carta pobla a 54 repobladors per a l’alqueria de Benimahomet, al terme de Castelló de la Plana.

Comparteix

Icona de pantalla completa