2016.- Mor Joan Blasco, considerat el pare de la nova dolçaina.

2013.- Barcelona, Palma, València i Perpinyà són algunes de les ciutats que segueixen la iniciativa ‘Enllaçats per la Llengua’ arreu dels territoris catalanoparlants davant les ofensives que pateix el català.

2011.- Les Corts Valencianes aproven una altra reforma de l’Estatut que inclou millores en el sistema de finançament. Aquesta modificació va comptar amb el suport del PP, el PSOE i Compromís, mentre que Esquerra Unida es va abstenir en la votació.

1983.- Apareix el primer número d’Ecos de la Ribera, una publicació setmanal que procura recollir les notícies i informacions de tota mena que s’hi produeixen a aquesta comarca valenciana.

1966.- Un nombrós grup d’estudiants es tanca a un convent de Barcelona i crea el Sindicat Democràtic d’Estudiants. Mobilitzacions semblants es produeixen arreu l’Estat i també a València.

1616.- Col·locació de la primera pedra de la col·legiata de Sant Nicolau d’Alacant, obra d’Agustí Bernardino, les obres de la qual finalitzaren el 1662. Va ser una de les primeres esglésies construïdes, de nova planta, d’acord amb els nous criteris contrareformistes.

1489.- Les viles d’Ontinyent, Biar, Xixona, Alcoi i Bocairent, donen 72.000 florins al rei Ferran el Catòlic per aconseguir la incorporació de Peníscola a la Corona.

1279.- L’abat del monestir de Benifassà atorga carta de poblament als pobladors de Bellestar.

1248.- Jaume I comença el setge de Llutxent, un dels llocs de resistència dels sublevats d’al-Azraq; un setge que duraria dos mesos.

1245.- Elegit papa el valencià Alfons de Borja, que pren el nom de Calixte III.

1243.- Abu Sa’id ‘Abd al Rahaman, antic governador almohade de València, convertit en noble cristià, concedeix carta de poblament al castell de Vilamalefa i funda, també, en el mateix document, el lloc de Vilahermosa.

Comparteix

Icona de pantalla completa