Dates i fets del 10 de març

2017.- L'Ajuntament d'Alacant torna a col·locar les plaques amb els noms franquistes que havia fet retirar una jutgessa a instàncies d'una denuncia del PP local. El canvi de nom afectava uns 45 carrers i places de la ciutat.

1995.- Mor a Barcelona el cantautor alcoià Ovidi Montllor. Fou un actor i cantautor de la Nova Cançó valencià amb una extensa trajectòria professional i que va comptar amb 12 àlbums editats i amb la participació en mig centenar de pel·lícules, 30 muntatges teatrals i diversos programes televisius.

1987.- Fa el seu traspàs a Castelló de la Plana Àngel Sánchez Gozalbo, escriptor valencià. Va estudiar medicina a la Universitat de València i va obtindre la llicenciatura l'any 1916 i, posteriorment, el doctorat l'any 1918. Aquesta seria la seua professió, que va exercir a Castelló de la Plana en l'especialitat d'anàlisis clíniques.

1978.- Constitució del Consell del País Valencià, òrgan preautonòmic de govern, presidit pel socialista Josep Lluís Albinyana.

1820.- Arriba a València el reial decret pel qual Ferran VII anuncia la seua decisió de jurar la Constitució de Cadis. El capità general Elío, resignat, allibera els presos polítics i ordena restablir els ajuntaments liberals de 1814.

1377.- El Consell de València fixa l'escut de la ciutat, consistent en el senyal dels reis de la Corona d'Aragó en forma de losange rematat per una corona reial i amb una "L" coronada a cada costat per privilegi de Pere el Cerimoniós.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat