Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 13 de març

2017.- El periodista valencià Vicent Sanchís és nomenat director de la Televisió de Catalunya en substitució de Jaume Peral, que deixà el càrrec després de poc més d’un any en aquesta responsabilitat.

2013.- El cardenal argentí Jorge Mario Bergoglio és escollit papa amb el nom de Francesc. Va ser elegit el segon dia del conclave a la cinquena votació. És el primer papa llatinoamericà i el primer jesuïta a ocupar el papat.

2012.- Fa el seu traspàs, a Granada, l’escriptora Teresa Pamies i Bertran.

Teresa Pamies i Bertran

2008.- Eduardo Zaplana anuncia que abandona el càrrec de portaveu del PP al Congrés i s’aparta així de la primera línia política per a afavorir la renovació del partit. Zaplana fitxa seguidament per la companyia Telefònica.

2004.- Es produeix un gran rebombori arreu l’Estat en aquesta jornada, que era de reflexió electoral, arran els fets de l’11M en què uns trens van patir atemptats de caràcter terrorista a Madrid.

1997.- La Nova Muixeranga d’Algemesí realitza el seu primer assaig en el qual incorpora la dona en el ball.

1981.- Torna a aparèixer “El Conte del Diumenge”, insertat en el rotatiu progressista Diario de València.

1978.- Grups de blavers boicotegen el Plenari de Parlamentaris al Palau de Benicarló de València.

1348.- Pere el Cerimoniós, en agraïment per l’ajuda de Borriana en la guerra de la Unió, concedeix a aquesta ciutat el privilegi d’augmentar la bandera de la ciutat amb tres corones daurades.

Pere el Cerimoniós

1256.- Jaume I dóna permís a Pere de Castellnou, senyor del lloc, perquè puga poblar l’alqueria de Tales.

Comparteix

Icona de pantalla completa