Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 15 de març

2011.- Fa el seu traspàs a València la poetessa valenciana Maria Beneyto i Cuñat.

2007.- El govern valencià presidit per Francisco Camps anuncia el tancament de les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià. També exigeix que TV3 canvie el terme País Valencià en les informacions que hi fan referència.

1998.- Luis Fernando Cartagena, conseller d’Obres Públiques i alcalde d’Oriola, presenta la dimissió en veure’s acorralat per delictes de balafiament.

Luis Fernando Cartagena

1977.- Alguns afiliats del PSPV acudeixen davant del notari per a legalitzar el partit.

1963.- S’inaugura la font lluminosa de la plaça de l’Ajuntament de València, una obra que va costar 3 milions i mig de pessetes.

Font lluminosa

1948.- Naix a València Antoni Ortiz Fuster, conegut coma Ortifus, humorista gràfic valencià amb tira còmica diària al diari Levante-EMV.

1917.- Vagues a Algemesí, Alzira, Pobla Llarga, Carcaixent i altres localitats en protesta per la crisi econòmica provocada per la repercussió de la Primera Guerra Mundial.

1858.- Inauguració a Alacant, per la reina Isabel II, del ferrocarril d’Alacant a Almansa en la línia de Madrid a Alacant.

Ferrocarril d’Alacant a Almansa

1702.- Anglaterra, Àustria i Holanda, que proposen com a rei l’Arxiduc Carles d’Àustria, declaren la guerra a Felip de Borbó, rei de la corona Ibèrica.

1236.- Balasc d’Alagó, senyor de Morella, dóna a diverses persones els llocs de Boixar i Fredes per a poblar-los.

Comparteix

Icona de pantalla completa