Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 22 de març

2006.- ETA anuncia una treva permanent a partir del 24 de març amb objecte d’impulsar un procés democràtic al País Basc que permeta construir un nou marc que reconega tots els drets que li corresponen com a poble.

1985.- Inaugurat el nou Ajuntament de Paiporta.

1967.- Primer recital de Lluís Llach, celebrat a Terrassa.

Lluís Llach

1959.- S’inaugura a Torrent la nova estació transformadora d’Hidroelèctrica. Presideix l’acte el subsecretari del Ministeri d’Indústria, Adolfo Suárez.

1873.- El carlista Cucala incendia l’estació del ferrocarril de Benicarló.

1852.- S’inaugura el primer tram de ferrocarril entre València i el Grau. Carcaixent, Catarroja, Xàtiva i Alzira esperen amb deler que els hi arribe la línia.

1838.- Els carlins guanyen a la batalla de l’Alcora durant la Primera Guerra Carlina.

1506.- Ferran el Catòlic es casa als 53 anys amb Germana de Foix, de 17 anys, neboda del rei Luís XII de França. El casament es fa a Dénia.

Ferran el Catòlic i Germana de Foix

1418.- S’aprova al Convent de Sant Doménec de València la creació de la Diputació General o Generalitat, l’organisme encarregat de recaptar i gestionar els principals impostos pagats al rei pels habitants del Regne de València, s’institucionalitzava i es feia permanent.

1258.- El rei Jaume I concedeix gràcia a Ontinyent per a compensar els greus desperfectes ocasionats per un terratrèmol i poder reconstruir les murades i les torres que havien estat enderrocades.

1251.- Apareix, per primera vegada, la denominació de ‘Furs’ per a designar el Costum de València, en revisar i ordenar en un llibre, per ordre de Jaume I, totes les normes, usos i costums vigents fins al moment per al bon govern de la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa