Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 25 de març

Edició del primer llibre en valencià l’any 1474

2015.- La majoria absoluta a les Corts Valencianes permet al Partit Popular presidit per Alberto Fabra aprovar en solitari una llei de senyes d’identitat valenciana amb objectiu de protegir molt singularment la singularitat de la llengua davant d’altres idiomes de l’Estat.

2007.- Inaugurada a València l’exposició La batalla d’Almansa 1707. III Centenari el comissari de la qual ha estat l’historiador Eduard Mira.

2002.- El ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua aprova, sense cap vot en contra, declarar oficial la normativa lingüística que des del 1983 utilitza la conselleria de Cultura i Educació de la Generalitat.

1987.- Obre la casa de la Cultura de l’Alcúdia amb una primera exposició pictòrica signada per l’artista plàstic Manolo Boix.

1972.- Mor a València ciutat l’arquitecte Francisco Javier Goerlich Lleó, un dels arquitectes més decisius en la formació del perfil de la ciutat de València, tant pel gran nombre d’obres executades com pel seu càrrec d’arquitecte municipal i arquitecte major.

1968.- Joan Manuel Serrat es nega a cantar a l’Eurovisió si no ho fa en català. Des d’aleshores que li tanquen la porta a fer cap actuació a la televisió estatal.

1909.- Mor a Madrid el compositor de sarsuela Ruperto Chapí Lorente.

1864.- Naix a la vila de Sant Mateu a la comarca del Maestrat l’historiador valencià Manuel Betí Bonfill.

1807.- Es fan rogatives a Castelló de la Plana per la gran seca existent.

Comparteix

Icona de pantalla completa