Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 27 de març

2006.- Amb 82 vots a favor i 7 en contra s’aprova la reforma estatutària aprovada pel Congrés dels Diputats i el Senat espanyols.

1999.- Joan Romero dimiteix del càrrec de secretari general dels socialistes valencians.

Joan Romero

1995.- El conseller Joan Romero i el rector Pedro Ruiz signen un pla plurianual de finançament d’infraestructures fins a l’any 2001. El pla inclou la construcció d’un nou campus universitari a l’avinguda dels Tarongers.

1993.- Mor a València el poeta i periodista Vicent Andrés Estellés, considerat el principal renovador de la poesia contemporània i qualificat com el millor poeta valencià des de l’època d’Ausiàs March.

1983.- Precinten TV-Ou-Exprés de Llombai. Primera emissora pirata de TV.

1976.- Es reuneix a València una delegació de l’ajuntament italià de Bolonya amb representants de la Junta Democràtica i el Consell Democràtic.

1890.- Naix a València Vicent Miguel Carceller, periodista, escriptor i director de la revista la Traca.

1851.- Naix a Villena el que després seria compositor de peces de sarsuela Ruperto Chapí.

Ruperto Chapí

1845.- Actua al teatre Principal de València Franck Listz.

1823.- El general absolutista Sempere assetja València per primera vegada.

1523.- Carles I anomena la vídua de Ferran el Catòlic, na Germana de Foix, lloctinent general del Regne de València. Aquesta durà a terme una duríssima repressió contra els derrotats agermanats, més forta que la patida pels comuners castellans.

1281.- Pere III d’Aragó i Alfons X de Castella pacten amb el Tractat d’Agreda l’establiment de les fronteres meridionals dels seus regnes i la conquesta i repartiment del regne de Navarra.

Comparteix

Icona de pantalla completa