Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets de l’1 d’abril

2016.- La periodista Esperança Camps, consellera de Transparència, Participació i Cultura del Govern Balear, dimiteix del càrrec 9 mesos després de la presa de possessió degut a les males relacions amb alts càrrecs de la seua conselleria, als quals acusa de deslleialtat i falta de compromís.

2011.- El Banc d’Espanya rescata la caixa alacantina Caja de Ahorros del Mediterraneo (CAM) amb una injecció del FROB de 2.800 milions d’euros.

1995.- El diari Avui posa en marxa un servei a través de la xarxa Internet per la qual es pot llegir el diari abans que s’imprimisca.

1980.- El Consell de la Comunitat Valenciana es defineix per la via del 143, amb l’oposició del PCPV.

1977.- El govern de Madrid, presidit per Adolfo Suárez, suprimeix la “Secretaría General del Movimiento” i autoritza la llibertat de sindicació d’empresaris i de treballadors i treballadores.

1963.- Inauguració de l’estàtua eqüestre del general colpista Francisco Franco, aleshores anomenada “plaza del Caudillo” de València.

1939.- Ixen els últims republicans del port d’Alacant, al mateix temps que es proclama oficialment el final de la guerra de 1936 en què el general colpista Francisco Franco es va fer amb el poder des d’aleshores fins a 1975.

1904.- Naix a Alcoi el poeta i assagista valencià Juan Gil-Albert Simón.

1864.- Inauguració del teatre Camarón a Sogorb.

1767.- Expulsats d’Espanya els jesuïtes.

Comparteix

Icona de pantalla completa