Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 2 d’abril

2003.- Mor a Barcelona l’escriptor Ramon Moix i Messeguer, més conegut com a Terenci Moix, escriptor autodidacta que es va donar a conéixer amb La Torre dels vicis capitals i va treballar bastant en el camp del cinema i del teatre, a més d’exercir certa influència sobre els escriptors valencians de l’època en la seua manera de plantejar les novel·les històriques.

1934.- Manuel Azaña funda el partit Esquerra Republicana.

1842.- Naix a Manises Josep Rodrigo Botet, enginyer i paleontòleg, donant de la col·lecció de paleontologia del museu de Ciències Naturals de València.

1838.- Els liberals fan fugir a Ramon Cabrera i les seues forces a la batalla de Xiva, durant la Primera Guerra Carlina.

1836.- Sagnant batalla entre carlistes i liberals a Xiva.

1767.- Carles III ordena l’expulsió dels jesuïtes de les espanyes.

1614.- Pragmàtica de Felip II sobre el règim dels pobles que han quedat mísers i despoblats per l’expulsió dels moriscs.

1416.- Fa el seu traspàs a Igualada el rei Ferran I d’Aragó, anomenat el d’Antequera, monarca d’Aragó, València, Mallorca, Sicília, Sardenya i Còrsega, duc d’Atenes i de Neopàtria, comte de Barcelona, de Rosselló i de Cerdenya.

1349.- Pere IV atorga a la vila d’Ontinyent el perdó dels càstigs que es mereixien per participar en la Guerra de la Unió, en consideració a la fidelitat amb què aquesta vila havia servit sempre al rei en les seues guerres contra Castella.

1276.- Jaume I és informat de la rebel·lió dels musulmans del terme de Panàguila, una més de la sèrie de revoltes de la gran sublevació dels musulmans valencians començada el 1275 i acabada el setembre de 1277 amb la capitulació del castell de Montesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa