Dates i fets del 4 d'abril

4 abril 2019 06:00h
Isabel-Clara Simó

Dia internacional contra el perill de les mines antipersona

2013.- Els consells d'administració de CaixaBank i Banc de València aproven el projecte de fusió per absorció de la segona entitat per la primera al preu d'un euro.

1997.- El consell de ministres espanyol aprova un reial decret que accepta la traducció del BOE a totes les llengües oficials de l'Estat.

1986.- Es posa en marxa el servei de vigilància nocturna a Alaquàs.

1979.- Fa el seu traspàs als 70 anys d'edat Vicent Asencio i Ruano, compositor valencià.

1943.- Naix a Alcoi l'escriptora i periodista valenciana Isabel-Clara Simó i Montllor.

1938.- El bàndol mal anomenat "nacional", és a dir, els insurrectes colpistes contra la Segona República, ocupa la vila de Morella.

1930.- Fa el seu traspàs als 76 anys d'edat Josep Rodrigo Pertegàs, metge i historiador valencià.

1928.- Vaga general a Alcoi per la readmissió d'uns obrers acomiadats.

1793.- Com a conseqüència de l'execució del rei de França i de l'estés sentiment antifrancés, un ban del capità general de València ordena l'expulsió de tots els francesos del territori de l'antic Regne de València.

1731.- Naix a Sant Mateu, vila del Maestrat valencià, Francesc Morera i Cots, compositor valencià del barroc.

1609.- Expulsió dels moriscos decretada per Felip III de Castella a proposta del Consell d'Estat d'Espanya. S'inicià la deportació completa dels moriscos de tots els regnes de la península, començant pels del Regne de València.

Jaume Roig

1478.- Fa el seu traspàs a Benimàmet el metge i escriptor valencià Jaume Roig, autor d'una de les obres emblemàtiques del segle d'or de la literatura valenciana medieval, coneguda sota el títol de L'Espill.

next