Diari La Veu del País Valencià
Rajoy estén el pànic a Santa Pola

«He venido para quedarme», primeres paraules de l’expresident a les portes del Registre de la Propietat

Ja està ací i ha vingut per a quedar-se, dues frases que han somogut Santa Pola, Baix Vinalopó, a causa de la presència de l’expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, per a fer-se càrrec de la seua plaça de registrador de la Propietat. Tot seguit d’assabentar-se’n, als ciutadans en general i als funcionaris del Registre en particular, els ha recorregut un espasme per l’espina dorsal. Molts d’ells han tingut malsons en recordar seqüències de la pel·lícula «Sé lo que hicistéis l’última legislatura», on Rajoy n’era el protagonista absolut, una barreja entre entre Fredy Krueger i el Jack Nicholson d’El Resplendor (The shining).

El pànic ha augmentat quan li han informat que haurà d’aprendre valencià escoltant-se un crit esgarrifós provinent d’una gavina que sobrevolava l’edifici del Registre.

Doncs, això no és res, sentireu un crit de debò quan li diguen que en valencià tenim «s» sonores i sordes, ha advertit una funcionària. A veure com pronuncia jutgessa, la mestressa massissa s’hi troba a casa olorant una rosa disfressada de pastissera o, en pla internacional, si ha d’articular Massachusetts sense que si l’escape una escopinyada que esguite qui estiga en un radi de tres metres.

Comparteix

Icona de pantalla completa