Diari La Veu del País Valencià
Fa més qui vol que qui pot (57) Engreixar polítics

Amb exaltació i amb sorpresa.

Amic Blaver

Xe, xicons, i la Santamaria plega veles.

Pep Amagat

Au, ja n’hem engreixat una altra. Si no en té prou, farà servir això de les portes giratòries. Conec un home major que saps què diu?

Amic Blaver

Ni idea. Vés a saber, dels teus coneguts podem esperar qualsevol animalada.

Pep Amagat

Doncs que, cada volta que hi ha president i ministres d’un govern nou, ell té la teoria que a engreixar-ne uns quants més. Vol dir que entren amb el que tenen però, quan se’n van, marxen amb diners a cabassos tret, és clar, dels implicats en els màsters com la ministra de Sanitat. No estic segur, però em sembla que és valenciana! Ara ja es parla també de la tesi doctoral del president del govern…

Amic Blaver

Dels pocs que es mantenen verges d’acusacions és Albert Rivera.

Pep Amagat

Estàs tu ben aviat, xicon. He llegit, no sé si és veritat, que “l’any 2015 Albert Rivera estava en possessió de dos màsters, un d’ells en una universitat dels Estats Units, a més d’un doctorat en Dret Constitucional i una llicenciatura en Dret. L’any 2016, el doctorat ja havia caigut de la seua biografia i el màster dels Estats Units s’havia reconvertit en un curs de Màrqueting Polític. Finalment, en l’actualitat, el seu currículum encara s’ha aprimat més i només és llicenciat en Dret.”

En Bosch

Vaja, vaja, el Rivera! Em pense, Pep, que la teoria d’eixe home conegut teu comença a fallar perquè la qüestió del mastergate és una màquina de tombar polítics. Els presidents dels governs també són una miqueta curts, amb tants polítics que tenen al partit, mira que són collons anar a triar els que han fet els màsters d’una manera irregular. El que es va treballar molt el màster va ser el meu germà. M’ha contat que té un alumne que el procés català l’ha afectat, motiu pel qual el seu rendiment escolar ha empitjorat. Els pares que no sé d’on són, potser andalusos, aragonesos o valencians, no suporten l’independentisme.

Pep Amagat

El que li deu haver afectat al pobre xaval és l’actitud i els comentaris dels pares i no pas el procés.

Amic Blaver

És que a Catalunya es fan actes independentistes que segur que es paguen amb diners públics, amb diners de tots els espanyols.

En Bosch

Ostres, Amic Blaver, la teua manera de parlar em torna a recordar al PP.

Amic Blaver

Tot pot passar. I és que el procés no porta res de bo. Ho haurien de deixar córrer ja perquè no en trauran res els catalans.

En Bosch

I què faries tu dels que estan en la presó? El més normal és que els deixen en llibertat. Mira com els del PP entren poques vegades o si entren, prompte n’ixen.

Pep Amagat

On pretens anar amb les teues teories unionistes, Amic Blaver?

Amic Blaver

(el mira als ulls)

Enlloc. Només que hi haja pau…

Pep Amagat

Pau…, en un estat repressor. T’ho diré en una frase que potser entens: Morta la cuca, mort el verí; això és el que voldrien els unionistes. Ja veuràs com en la manifestació de demà dia onze hi ha a la vora d’un milió de persones.

Amic Blaver

Tu no aniràs, a que no, Pep?

Pep Amagat

(A continuació ell torna a parlar alçant les celles)

I tant que sí. Ja m’estic preparant les coses per a anar-me’n. Ei, i el viatge i tot ho pague jo. Vaig sense cap ajuda d’organisme: això ho pague jo. Sàpigues-ho, aniré al tram d’espai valencià.

Per acabar jo li diria al meu conegut que tots els polítics no són igual. Alguns quan deixen la política marxen amb les butxaques plenes mentre que altres polítics perden patrimoni i temps de la seua vida. No es pot generalitzar tot i que la majoria, efectivament, van a la política per a guanyar diners.

Comparteix

Icona de pantalla completa