Diari La Veu del País Valencià
1. Un país que vol ser país

El poble valencià, integrat pels valencians i valencianes sense cap distinció d’origen, ideologia, creences, llengua habitual o lloc de residència, constituïx una comunitat nacional amb trets identitaris propis. El poble valencià, com a subjecte polític, té inherentment dret a decidir i regir-se democràticament per la voluntat de la seua ciutadania sobre totes les qüestions que li concernixen.

L’objectiu valencianista principal és millorar la qualitat de vida dels valencians i les valencianes mitjançant l’exercici lliure i permanent de la sobirania popular, actualment segrestada i limitada pels poders econòmics transnacionals i negada per la deriva antidemocràtica de les elits de l’Estat.

La consecució d’este objectiu s’ha de veure concretat, per decisió i voluntat manifesta del conjunt del poble valencià, en la constitució d’un País Valencià sobirà, plenament democràtic, socialment just i compromés amb la protecció activa dels drets humans, tant al territori com a la resta del món. Igualment, correspon al poble valencià establir els vincles federals o confederals que considere amb els altres pobles d’Espanya i d’Europa en llibertat, fraternitat i peu d’igualtat.

Amadeu Mezquida Ortega i Carlos Villodres Iglesias

Text extret de la Nova Declaració Valencianista impulsada per l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc.

Comparteix

Icona de pantalla completa