Diari La Veu del País Valencià
3. Un país inclusiu i divers

Les persones LGTBI al País Valencià fa anys que lluitem i reivindiquem els drets i les llibertats de totes. Del treball actiu per la inclusió plena i la no discriminació absoluta per a les persones LGTBI hem de passar a buscar un punt d’interseccionalitat amb totes les diversitats. Hem de fer visible la nostra lluita per la igualtat en la diversitat, des del poble més menut fins a la ciutat més poblada, i treballar per tractar d’aconseguir que la diversitat siga apreciada com un bé, com una riquesa, en un context obert de llibertat i respecte.

Les dinàmiques establides pel sistema heteronormatiu col·loquen de manera sistemàtica moltes persones al marge de les oportunitats, els drets i les llibertats. També ha sigut així amb les persones LGTBI (molt especialment per a les persones transsexuals). No és un problema exclusivament «valencià», això és cert, però és «també» un problema valencià. Superar les tensions classistes, els projectes polítics que es basen en privilegis de classe, els tradicionalismes excloents i masclistes són també objectius que hem d’assolir.

Declarem, per tot això, la nostra voluntat ferma de contribuir a bastir un nou País Valencià inclusiu i divers que, des de la nostra identitat cultural i les arrels del nostre poble, siga capaç de construir-se com a espai de llibertat per a totes les persones.

Pau Francesc Torregrosa, MARIola LGTBI

Text extret de la Nova Declaració Valencianista impulsada per l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc.

Comparteix

Icona de pantalla completa