Diari La Veu del País Valencià
8. Un país conscient dels límits físics i biològics del planeta

La crisi ecològica i la necessitat de decreixement material determinaran tots els aspectes de les nostres vides. Hem de transitar per eixa gran transformació com una oportunitat de superar el sistema econòmic actual, basat en la lògica de l’acumulació de capital i l’individualisme, i de construir una societat conscient de la seua ecodependència, radicalment democràtica i amb una economia que pose en el centre la vida i el benestar de totes les persones.

Tenim dos reptes urgents: reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i deixar de banda els combustibles fòssils. I un tercer, el més important: viure bé amb menys. I per a aconseguir-ho, fem propostes de producció d’energia, gestió de residus, alimentació i món rural, transport, urbanisme, turisme i indústria que podem posar en marxa al País Valencià.

Tirs Llorenç Berenguer, Colla Ecologista La Carrasca – Ecologistes en Acció d’Alcoi; Patricia Dopazo Gallego, Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, i Carlos Arribas Ugarte, Colla Ecologista d’Alacant – Ecologistes en Acció

Text extret de la Nova Declaració Valencianista impulsada per l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc.

Comparteix

Icona de pantalla completa