Diari La Veu del País Valencià
Envelliment actiu i saludable

Aquesta vegada, Tamara Alhambra, doctora en Psicologia per la Universitat de València i també investigadora a l’Institut de Polítiques de Benestar Social (POLIBENESTAR) des de 2014, ens parla sobre l’envelliment.

L’envelliment implica un conjunt de canvis biològics, funcionals i psicològics que precedeixen al declivi físic, cognitiu i, fins i tot, social. Aquesta problemàtica ens planteja el repte de construir un nou concepte d’atenció integral a la salut. En aquesta línia de millora de l’atenció a les persones grans apareix el concepte d’envelliment actiu i saludable. L’objectiu final no és únicament augmentar l’esperança de vida sinó viure més, amb salut i amb qualitat de vida. Per tant, l’objectiu de totes les polítiques adreçades a la promoció de l’envelliment actiu i saludable ha de ser el manteniment de l’autonomia i la independència a mesura que s’envelleix.

Dins de la seua activitat investigadora, Tamara ha participat en diferents projectes d’investigació finançats per la Comissió Europea que estan centrats en la promoció de la salut i la millora de la qualitat de vida de poblacions especifiques, com són: les persones grans, els malats crònics, els pacients oncològics, etc. A més, la investigadora compta amb experiència internacional desenvolupant projectes de promoció de la salut a la Índia i a Sudàfrica.

Comparteix

Icona de pantalla completa