Dates i fets del 28 d'abril

28 abril 2019 06:00h

Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball

2015.- Els 156 passatgers del ferri Sorrento que feia el trajecte Barcelona - Palma són evacuats en declarar-se un incendi.


2004.- La junta directiva del PP del País Valencià elegeix el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, nou president del partit.

 

1983.- El setmanari 7DIES es presenta a la Caixa d'Estalvis de Torrent com una publicació oberta a tota la comarca de l'Horta-Sud. El seu primer director és Rafael Cerveró.

1977.- Legalitzades les centrals sindicals.

1885.- Naix a Cocentaina el músic, compositor i director de banda Enrique Pérez Margarit.

1813.- El Diario de Valencia publica la massiva plantació d'arbres realitzada al voltant de l'edifici de la Duana (actual palau del TSJ) origen de la posterior Glorieta, millorada en posteriors moments històrics.

1364.- L’exèrcit de Pere el Cerimoniós arriba al Grau de València per tal d’ajudar la ciutat, que estava assetjada per Pere de Castella.

Exèrcit de Pere el Cerimoniós

1296.- Joan García de Loyasa, senyor de Banyeres i Petrer, al regne musulmà de Múrcia, vassall de Castella, reconeix Jaume II com a rei i senyor.

1268.- Jaume I atorga als repobladors del terme de Xixona el dret a establir-se i fundar el poble al voltant del castell, a canvi de participar en la seua defensa.

1248.- Jaume I dóna a poblar, a fur de València, la vila d’Onda i l’alqueria de Tales.

1234.- Fra Ramon de Pator, Mestre de l’Orde del Temple, pacta les condicions de rendició i establiment amb els musulmans del castell de Xivert.

Orde del Temple
next