Apunts

De 1391 a 1460 Elx i Crevillent formaren part de Barcelona, constituïda en la seua senyora feudal. A la imatge, l'Elx del passat amb l'alcàsser de la senyoria al fons.
Mireu-la: la plaça de les mascletades a Alacant. Li diuen oprobiosament "de los Luceros", en honor al santoral falangista, però el seu nom de debò és el de "Catalunya".
El palau de la Generalitat. Les obres de l'edifici, "casa de la Diputació", s'iniciaren en 1419. Fou la seu de la Diputació del General fins que la institució desaparegué en 1707.
'Viaje al cuarto de una madre'.
Temps era temps, quan els romans es passejaven per terres ibèriques, València vingué al nom. Concretament l'any 138 aC.
El Celler del Roure produeix alguns dels vins valencians més reconeguts per crítics i consumidors.
'Entre dos aguas'.
Cada 9 d'Octubre igual. Digueu-me: què pinten individus amb simbologia nazi a la processó cívica del matí? Qui els permet ser-hi?
Sis Veus.
Abū Jumayl Zayyān ibn Mudāfi‘a ibn Yūsuf ibn Sa‘d ibn Mardanīx fou el darrer emir de València. Per a ell, el 28 de setembre de 1238 (16 de safar de 636) fou una data atziaga, terrible. Alandalús perdia València per sempre.
A Faustí Barberà se li atribueix ser el primer valencianista polític. Ell i la societat València Nova foren els organitzadors de la Primera Assemblea Regionalista Valenciana (1907). Com veieu, sense taca blava a la senyera.
Publicitat
Publicitat