L'APV controla un abocament oliós d'un buc al port, que obliga a activar barreres anticontaminació

S'han vessat 300 litres del que es coneix com a 'aigües de la sentina', és a dir, els olis usats que es queden de la part inferior del vaixell 
10 juliol 2019 12:44h
L'abocament procedeix del buc Volcán Teneguía. / AUTORITAT PORTUÀRIA DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Autoritat Portuària de València (APV) ha controlat aquest dimecres l'abocament d'uns 300 litres oliosos d'un buc situat al moll transversal que havia obligat a alçar les barreres anticontaminació a fi de netejar la taca, segons han informat l'APV i el 112 GVA. 

Fonts de l'APV han detallat que l'abocament s'ha detectat sobre les 9.30 hores, la qual cosa ha dut a activar el Pla Interior en fase verda zero del Port de València, el nivell mínim d'actuació, i comunicar-ho al 112.

El vessament, procedent del buc Volcán Teneguía, ha consistit en 300 litres del que es coneix com a 'aigües de la sentina', és a dir, els olis usats que es queden en la part inferior del vaixell. 

Per a controlar el vessament, s'ha disposat en primer lloc una barrera de control per a evitar que s'estenguera la taca i després s'han col·locat mantes absorbents per a xopar l'abocament i eliminar-lo. El procés s'ha donat per conclòs cap a les 12.05 hores, dues hores i mitja després de l'incident, segons les mateixes fonts. 

Sobre eixa hora, l'APV ja havia començat a alçar les barreres anticontaminació que havia activat per a netejar la taca oliosa del buc. 

Arran de l'incident, el Centre de Coordinació d'Emergències ha declarat la situació zero del Pla d'Emergències Exterior del Port, que activa la situació en fase verda. Una vegada controlat pel port, s'ha desactivat aquesta actuació.

next