Aquestes són les 135 platges valencianes amb bandera blava

El País Valencià encapçala el rànquing de costes amb el màxim distintiu de qualitat
7 maig 2019 13:58h
La platja de la Malva-rosa revalida la bandera blava. / EFE

VALÈNCIA. 135 platges valencianes lluiran aquest estiu la bandera blava, el màxim distintiu de qualitat per a les platges. Les noves guardonades amb aquest reconeixement són la platja de les Marines de Nul·les, la platja de l'Espigó d'Altea, la de la Marineta Cassiana i la de les Deveses de Dénia, la de Tabarca d'Alacant i la de la Mata Sur de Torrevella. Altres com la de Torrenostra, de Torreblanca, han perdut enguany la bandera blava.

En el llistat de platges amb bandera blava en figuren 33 de la demarcació de Castelló, 31 de la de València i 71 de la d'Alacant. Les dades les ha donades a conéixer aquest dimarts a Madrid l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) –la secció espanyola de la Federació Europea d'Educació Ambiental–. Segons han assenyalat, l'estat espanyol ha perdut 24 banderes blaves en les seues platges fins a aconseguir un total de 566 insígnies, la qual cosa significa un 4% menys respecte a les 590 de l'any passat, encara que continua liderant sense interrupció la classificació mundial des del 1987.

Dins de l'Estat, el País Valencià és l'autonomia amb més banderes blaves, amb 135, seguida de Galícia (107), Catalunya (97), Andalusia (79), Balears (44) i Canàries (43).

Respecte al nombre de ports, es manté pràcticament estable amb Catalunya al capdavant (23), seguida d'Andalusia (17), Balears (16), el País Valencià (15), Galícia (12) i Canàries (6). Només el 12% de les platges amb bandera blava d'enguany són naturals, mentre que el 56% són totalment urbanes; el 30%, semiurbanes, i a penes el 2% restant, platges fluvials. No obstant això, el 60% es troben pròximes a zones protegides, la qual cosa estimula el seu coneixement i comportaments adequats per a la seua conservació, segons Adeac. 

L'incompliment de la llei de costes i de les directives d'aigua residuals urbanes, la qualitat de l'aigua no excel·lent o sense qualificar i les platges amb un resultat negatiu en les inspeccions durant l'estiu anterior són els principals motius de denegació d'aquestes distincions.

next