Qui ocuparà les secretaries autonòmiques del Botànic II?

El nou Consell té 29 secretaris autonòmics, 7 més que la legislatura passada
21 juny 2019 10:38h
El president de la Generalitat, Ximo Puig, presideix el primer ple del Botànic II. / GVA

VALÈNCIA. El nou Consell tindrà en total 29 secretaries autonòmiques (s. a.), cosa que suposa set secretaries més que la legislatura passada. Dins dels òrgans superiors de què disposaran la Presidència de la Generalitat i les conselleries hi ha també l'advocat o advocada General de la Generalitat i la Intervenció General. Així es desprén del decret del president de la Generalitat, del 20 de juny, que entra en vigor aquest divendres, 21 de juny, després d'haver-se publicat al DOGV.

Aquest divendres, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, la portaveu Mónica Oltra ha donat a conéixer els noms de les persones que ompliran aquest segon escaló del Consell. En total, s'han anunciat 21 nomenaments: Alfred Boix (s. a. de Promoció Institucional i Cohesió Territorial), Joan Calabuig (s. a. per a la Unió Europea i Relacions Externes), Iván Castañón (s. a. de la Vicepresidència), Elena Ferrando (s. a. d'Atenció Primària i Serveis Socials), Alberto Ibáñez (s. a. d'Igualtat i Diversitat), Xavier Uceda (s. a. Planificació i Organització del Sistema), César Jiménez (s. a. d'Habitatge i Funció Social), María José Mira (s. a. de Model Econòmic i Finançament), Francesc Gamero (s. a. d'Hisenda), José María Ángel Batalla (s. a. de Seguretat i Emergències), Miguel Soler (s. a. d'Educació i Formació Professional), Raquel Tamarit (s. a. de Cultura i Esport), Isaura Navarro (s. a. de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic), Enric Nomdedéu (s. a. d'Ocupació), Francisco Rodríguez Mulero (s. a. d'Agricultura i Desenvolupament Rural), Paula Tuzón (s. a. d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica), Imma Orozco (s. a. de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge), María Pérez (s. a. d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible), Jordi Juan (s. a. d'Innovació i Transformació Digital), Ignacio Blanco (s. a. de Participació i Transparència) i Belén Cardona (s. a. de Cooperació i Qualitat Democràtica).

Segons ha explicat Oltra, en el cas dels òrgans superiors a què no ha fet referència, no hi ha canvis per ara. És a dir, de moment seguiran al capdavant d'eixes secretaries autonòmiques les mateixes persones que hi havia al final de la legislatura anterior. És el cas d'Andreu Ferrer (s. a. de Presidència), José María Vidal (s. a. de Comunicació) i Francesc Colomer (s. a. de Turisme). 

Quedent pendents 'd'adjudicació', però, la Secretaria Autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica; la Secretaria Autonòmica de Justícia i Administració Pública (després del cessament de Ferran Puchades); la Secretaria Autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària; la Secretaria Autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum (després del cessament de Blanca Marín), i la Secretaria Autonòmica d'Universitats i Investigació.

29 + 2

El cap del Consell, Ximo Puig (PSPV), disposarà de sis òrgans: Secretaria Autonòmica de Presidència; Secretaria Autonòmica de Promoció Institucional i Cohesió Territorial; Secretaria Autonòmica de Comunicació; Secretaria Autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes; Secretaria Autonòmica de Turisme, i advocat i advocada General de la Generalitat.

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en mans de Mónica Oltra (Compromís), comptarà amb la Secretaria Autonòmica de la Vicepresidència; la Secretaria Autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials; la Secretaria Autonòmica d'Igualtat i Diversitat, i la Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema.

De la Vicepresidència segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, encapçalada per Rubén Martínez Dalmau (Unides Podem), dependran la Secretaria Autonòmica d'Habitatge i Funció Social i la Secretaria Autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica.

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic –Vicent Soler (PSPV)– comptarà amb la Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament; amb la Secretaria Autonòmica d'Hisenda, i amb la Intervenció General.

Pel que fa a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública –Gabriela Bravo (PSPV)–, disposarà de la Secretaria Autonòmica de Justícia i Administració Pública, i de la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències.

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport –Vicent Marzà (Compromís)– tindrà la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació Professional, i la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport.

De la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública –Ana Barceló (PSPV)– dependran la Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, i la Secretaria Autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària.

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sector Productius, Comerç i Treball –Rafa Climent (Compromís)– comptarà amb la Secretaria Autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, i amb la Secretaria Autonòmica d'Ocupació.

Pel que fa a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica –Mireia Mollà (Compromís)–, disposarà de la Secretaria Autonòmica d'Agricultura i Desenvolupament Rural, i de la Secretaria Autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica. 

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat –Arcadi España (PSPV)– tindrà la Secretaria Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, i la Secretaria Autonòmica d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible.

De la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital –Carolina Pascual (PSPV)– dependran la Secretaria Autonòmica d'Universitats i Investigació, i la Secretaria Autonòmica d'Innovació i Transformació Digital.

Finalment, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica –Rosa Pérez (Unides Podem)– comptarà amb la Secretaria Autonòmica de Participació i Transparència, i amb la Secretaria Autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica.

next