Aquests són els eurodiputats valencians

Immaculada Rodríguez-Piñero, Esteban González Pons i José Manuel García-Margallo són els polítics valencians que estaran a l'Eurocambra
27 maig 2019 06:00h
Compromís perd el seu representant al Parlament Europeu. / ACN

VALÈNCIA. Els principals partits, excepte Ciutadans, porten candidats valencians en els primers llocs de les llistes a les eleccions europees i, amb quasi el 100% escrutat, tres d'ells representaran els valencians en les institucions europees.

Segons els resultats de les urnes, Esteban González Pons, José Manuel García-Margallo (PP) i Immaculada Rodríguez Piñero (PSOE) seran els tres eurodiputats valencians al Parlament Europeu. Entre els seus reptes estarà treballar per a solucionar la crisi citrícola valenciana, lluitar pel Corredor Mediterrani i tractar d'aconseguir que l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea siga el menys perjudicial possible per als valencians.

Jordi Sebastià, cap de llista de Compromís per Europa, únic partit encapçalat per un valencià –en coalició amb partits d'altres territoris de l'Estat– s'ha quedat fora de l'Europarlament. D'aquesta manera, Sebastià no revalidarà el seu escó al parlament europeu. També s'ha quedat fora Esther Sanz d'Unides Podem Canviar Europa, que anava la set en les llistes, però la seua formació només ha obtingut 6 eurodiputats.

Les llistes dels principals partits portaven en llocs d'eixida candidats valencians, però finalment no tots accediran a l'Europarlament. Jordi Sebastià encapçalava la candidatura de Compromís per Europa; Esteban González Pons i José Manuel García-Margallo són el número dos i el set respectivament en la llista del PP; Inmaculada Rodríguez-Piñero va de número cinc pel PSOE, i Esther Sanz és la número set per Unides Podem Canviar Europa. En el cas de Ciutadans, cal baixar fins als llocs 38, 39 i 40 per a trobar els valencians Maribel Torres, Rubén Maestre i Jaime Ruiz de Lope Valero. De fet, el partit taronja no compta amb un programa electoral propi per a aquestes eleccions i aplicarà les polítiques proposades per ALDE, el grup al qual pertanyen en el parlament europeu.

Resultats

Al País Valencià, el PSOE ha sigut el clar guanyador dels comicis europeus –amb 741.738 vots– amb una diferència de més de 10 punts amb el PP. Els socialistes també han guanyat a l'estat espanyol, tot i que al conjunt de la Unió Europea el Partit Popular ha sigut la força més votada.

next