Els aranzels a les taronges posats per Trump obliguen a suspendre les exportacions des del port de Castelló 

Els Estats Units han modificat la seua política aranzelària arran d'un conflicte entre Boeing i Airbus
20 novembre 2019 17:55h
El president de l'Autoritat Portuària, Francisco Toledo, ha subratllat que s'ha suspés tota la campanya d'exportació de taronja. / AUTORITAT PORTUÀRIA

VALÈNCIA (EP). Els aranzels imposats pels Estats Units als cítrics –i a altres productes– han impedit l'inici de la campanya d'exportació de taronja des del port de Castelló a aquest país. Així, el president de l'Autoritat Portuària, Francisco Toledo, ha subratllat que s'ha suspés tota la campanya d'exportació de taronja.

Toledo s'ha manifestat així davant els mitjans de comunicació després de mantindre una reunió amb el conseller de Política Territorial, Arcadi España, al port de Castelló en ser preguntat sobre aquest tema.

"Lamentablement el port de Castelló era el principal port d'exportació als Estats Units de taronja, perquè tenim un frigorífic magnífic que tenia com una de les funcions acomodar la temperatura de la taronja perquè es poguera fer el protocol d'exportació", ha explicat el president de l'Autoritat Portuària.

Toledo ha destacat que "fruit del que ha passat amb els aranzels, s'ha suspés tota la campanya d'exportació de taronja", i espera que es puga reprendre "perquè és alguna cosa que ve de molts anys i està molt assentada".

L'administració de Trump ha modificat la seua política aranzelària en resposta a les ajudes que la Unió Europea dona a l'empresa aeronàutica Airbus, que, segons l'executiu de Trump, perjudica l'americana Boeing i que han estat declarades il·legals. Aquest conflicte de competència va esclatar l'any 2004 i aquest mes d'octubre va fer un pas més quan l'Organització Mundial del Comerç (OMC) va permetre al govern del president Donald Trump imposar aranzels per valor d'uns 7.500 milions de dòlars –uns 6.800 milions d'euros– a certs productes europeus. 

next