Aras de los Olmos busca forner per a fer-se càrrec d'un negoci "molt rendible" i "important" per al poble

El negoci funciona des de fa 40 anys i és l'únic d'eixes característiques a la localitat de la Serrania
22 octubre 2019 14:01h
Sánchez assegura que ja ha rebut diverses telefonades de persones interessades a llogar el negoci. / ALBERTO SÁNCHEZ

VALÈNCIA. Mantindre els serveis és fonamental per a la supervivència dels pobles. Sobretot quan es tracta de localitats d'interior, fortament amenaçades pel despoblament. Disposar de centres de salut, escoles, botigues i altres infraestructures és fonamental perquè la població considere atractius els municipis menuts i no els canvie per d'altres més grans o, fins i tot, per la ciutat.

En eixa tessitura es troben a Aras de los Olmos (la Serrania), que al desembre podria perdre el seu forn. Alberto Sánchez, el seu propietari, fa anys que va canviar l'ofici de forner pel d'apicultor, i els darrers tres anys el negoci ha estat regentat per un home que el va llogar. Aquesta persona ha decidit no renovar el contracte, que venç al desembre, i Sánchez s'ha encomanat la missió d'aconseguir un forner que vulga fer-se càrrec d'un negoci "que és molt rendible" i "important" per al poble, ja que és l'únic forn del municipi.

"Jo llogue el forn amb els números per davant", assenyala Sánchez, que reconeix que a l'hivern el negoci fluixeja però que a l'estiu els beneficis es multipliquen, ja que la població es multiplica. Habitualment a Aras viuen unes 200 persones, però a l'estiu poden arribar a 1.000, i Sánchez assegura que amb aquesta clientela es pot viure "perfectament" de treballar al forn, tal com ell i el seu germà han fet durant 17 anys.

Sánchez també reconeix que la feina de forner és dura "perquè vas a peu canviat", ja que s'ha de matinar per a tindre el pa preparat a primera hora del matí i poder vendre'l. A més de pa, el forn té una botiga en la qual es poden comprar pastes i altres dolços. Per això, el propietari recomana que hi treballen dos persones. Un forner i una altra persona que atenga la botiga.

En aquest sentit, explica que ell es compromet a ensenyar l'ofici si la persona que decideix quedar-se el negoci mai ha treballat de forner. També creu que la persona que ara atén la botiga estaria disposada a seguir treballant. Per això, considera que, tot i els horaris, si la persona que lloga el forn només fa de fornera, la feina es pot portar bé, perquè el forner pot descansar tota la resta del dia.

Sánchez assegura que ja ha rebut diverses telefonades de persones interessades a llogar el negoci i està "buscant el millor candidat" per a tirar endavant l'únic forn del poble. El propietari assegura que la formula d'èxit està clara: "Tindre ganes de mudar-se a un poble menut i tindre ganes de treballar".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next