L'Arenal Sound escalfa motors per a un festival amb doble celebració: la 10a edició i la compra del FIB

L'organització espera l'arribada de desenes de milers de joves que gaudiran de centenars d'hores de música a la platja de Borriana entre el 30 de juliol i el 4 d'agost
28 juliol 2019 13:00h
L'edició del 2018 va comptabilitzar més de 300.000 assistents en els 4 dies de concerts. / EFE

VALÈNCIA. L'Arenal Sound rebrà milers de sounders per a celebrar a partir del dimarts, 30 de juliol, el seu desé aniversari, una edició que exhibeix més múscul que mai després de construir, sota el paraigua del baix cost, un empori en el sector dels grans festivals comprant la marca del Festival Internacional de Benicàssim (FIB).

Borriana (la Plana Baixa) es prepara per a rebre a milers de joves que arribaran de forma massiva a partir de dilluns –uns 12.000 ho faran amb autobús des de diferents llocs de procedència de l'Estat– per a gaudir dels concerts que tindran lloc de l'1 al 4 d'agost i de les dues festes de benvinguda dels dies 30 i 31.

L'Arenal Sound no es cansa de batre rècords. Cada any les entrades s'esgoten abans i si per a l'edició del 2017 va vendre totes les entrades a quatre mesos de la celebració, el 2018 ja no quedaven entrades sis mesos abans, i per a l'edició del 2019 els abonaments es van esgotar en tan sols 14 hores després de la seua posada a la venda.

Fa 10 anys l'Arenal Sound va aterrar a la platja de Borriana sense que ningú sabera d'on havia eixit ni es tinguera molta informació sobre els seus promotors. En poques edicions els germans David i Toño Sánchez es van fer un nom en el panorama dels festivals i van convertir l'Arenal Sound en el festival més desitjat entre el públic jove i en un dels tres més multitudinaris de tot l'Estat.

Aquesta experiència els ha portat a organitzar –des de la seua empresa The Music Republic– altres festivals com l'Interestelar Sevilla, el Viña Rock, el Granada Rock, el Festival de les Arts i Madrid Salvaje.

L'últim moviment ha sigut comprar el festival degà, el Festival Internacional de Benicàssim, a la deriva poques edicions després que el promotor britànic Vince Power el comprara als germans Morán l'any 2009 i en hores baixes des que Melvin Benn el tornara a comprar per a aconseguir finalment superar el concurs de creditors al qual es va veure abocat després de la cita del 2013.

Ara, l'organització de l'Arenal prefereix no parlar encara del FIB i està centrada en l'edició que arrancarà en poques hores i que té com a majors al·licients musicals a Martin Garrix, Lola Índigo, 30 Seconds to Mars, Don Diablo, Farruko, Anitta, Oliver Helders, Karol G., C. Tangana, Morat, Beret, Iván Ferreiro, Dorian, Fangoria o La Pegatina.

Però el gran èxit del festival queda molt lluny del seu cartell musical i es basa en els milers de joves (300.000 entre els sis dies de concerts del 2018), que van comprar la seua entrada "a cegues" –ja que no es coneixia cap nom del cartell– i que buscaven passar sis dies de platja amb amics i molta festa.

Aquests joves arribaran a partir de demà a Borriana per a formar les ja tradicionals cues en el passeig marítim per a ser els primers a aconseguir la polsera i fer-se amb els millors llocs en les zones d'acampada.

A més dels concerts de dijous a diumenge, l'organització ha programat actuacions en la zona del Beach Club que tindran noms com Cupido, Juancho Marqués, Fernandocosta i The Zombie Kids.

L'accés a aquestes festes de benvinguda tindrà aforament limitat –per a evitar els problemes d'anys anteriors de massificació en la zona del Beach Club– i s'haurà de comprar una entrada simbòlica (que serà el cost de dues consumicions per a gastar una vegada dins), a més de ser posseïdor d'un abonament.

next