Arévalo, a la ràdio d'À Punt: "Franco no va perseguir mai cap gai"

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, desmenteix les declaracions de l'humorista i denuncia que les afirmacions falses "no tinguen cap tipus de resposta" des del mitjà públic
18 setembre 2019 10:16h

VALÈNCIA. El programa d'humor per a la ràdio d'À Punt Podríem fer-ho millor va començar aquest dimecres el primer programa amb un convidat que ha despertat la polèmica a les xarxes socials. L'humorista Paco Arévalo va passar per les ones amb una afirmació sobre la repressió franquista cap a les persones homosexuals que va resultar ser falsa, però que cap dels entrevistadors va arribar a desmentir. En el nou programa de la ràdio, Arévalo va assegurar que, tot i que es deia que en "l'època de Franco es perseguia els gais", això "no era veritat". 

De fet, Arévalo va insistir que "Franco no va perseguir mai cap gai" i va explicar que el problema va vindre amb la Ley de Vagos y Maleantes, "que va aprovar la República". 

El portaveu de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha denunciat les paraules d'Arévalo i ha criticat que des d'À Punt cap dels entrevistadors negara el que considera "una mentida tan evident com malintencionada". De fet, com afirma Ferri, més enllà que la Ley de Vagos i Maleantes es modificara per a incorporar les persones homosexuals, també estaven sotmesos a teràpies d'electroxoc i a lobotomies. 

"És un pèssim símptoma com a societat que, quan algú fa una afirmació tan evidentment falsa als mitjans públics, no obtinga cap tipus de resposta. Les milers de persones que van patir eixa repressió mereixen memòria i reparació", explica Ferri. 

Les declaracions d'Arévalo no sorprenen, ja que l'humorista ha sigut vist en actes de Vox, un partit que en el cas valencià ha demanat les dades d'activistes LGTBI. 

Les crítiques que van suscitar aquestes declaracions han provocat que el presentador de Podríem fer-ho millor es disculpara en el seu segon programa: "Ahir va vindre el còmic Arévalo i va donar una sèrie d'opinions que no compartim". "Sabem de la repressió, les persecucions i la falta de llibertats durant el franquisme i des d'ací ho condemnem. Lamentem si alguna persona s'ha pogut sentir ferida i, des d'ací, acudits a banda, intentarem fer-ho millor", conclou el responsable del programa.

next