Arxivada la peça del cas Crespo Gomar que afectava el PSPV de Benidorm

La jutgessa no observa cap il·legalitat en les contractacions efectuades pel Consistori amb l'empresa de comunicació Crespo Gomar
10 maig 2019 11:35h
La jutgessa instructora conclou que els fets investigats "no poden ser constitutius d'infracció penal". / EFE

VALÈNCIA. El jutjat d'instrucció 1 de Benidorm ha arxivat la investigació oberta per suposat finançament il·legal del PSPV-PSOE perquè no ha observat cap irregularitat en les contractacions efectuades pel Consistori amb l'empresa de comunicació Crespo Gomar.

Segons consta en una interlocutòria a la qual ha tingut accés EFE, aquesta causa, oberta inicialment per un suposat delicte de prevaricació administrativa, tenia el seu origen en una denúncia interposada a l'abril del 2018 pels diputats del PPCV en les Corts Rubén Ibáñez, Luis Santamaría i Jorge Bellver.

Es van analitzar diversos expedients de contractació adjudicats a l'empresa de comunicació Crespo Gomar des de l'Ajuntament de Benidorm el 2010, el Ministeri d'Habitatge el 2009 o el de Medi Ambient el 2007, en tots els casos des d'administracions controlades pel PSOE, sota la sospita que pogueren haver ocultat mecanismes de finançament il·legal.

En aquest jutjat de Benidorm s'ha analitzat, concretament, el contracte pel procediment d'urgència per al subministrament del sistema de comunicació denominat TIC que va ser adjudicat l'any 2010 a Opino Media –participada per Crespo Gomar)– per part de l'Ajuntament de Benidorm pel preu de 193.000 euros.

La denúncia del PPCV va ser estudiada inicialment pel jutjat d'instrucció número 21 de València que, davant l'existència d'indicis d'irregularitats en l'expedient de contractació, segons informe de la policia i del funcionari del cos de la intervenció general de l'administració de l'Estat, va acordar inhibir-se en altres jutjats. De les diligències d'investigació practicades es conclou que l'expedient de contractació estava redactat i signat pel cap del servei de contractació, tècnic de l'administració general de l'Ajuntament i assessor jurídic de la corporació en matèria de contractació.

També que aquest plec de condicions era conforme al model elaborat pel Ministeri d'Economia i Hisenda previst en el Reial decret 13/2009, de 26 d'octubre, que consta d'un informe de la tècnic de fiscalització de l'Ajuntament de Benidorm que estableix que la fiscalització era favorable i que procedia la tramitació.

A tenor de l'anterior, la jutgessa instructora conclou que els fets investigats "no poden ser constitutius d'infracció penal" i que en el procés de contractació "pel qual l'Ajuntament de Benidorm va adjudicar a l'empresa Opino Media el contracte de subministrament del sistema de comunicació TIC no s'aprecia cap irregularitat".

Contra aquest acte de sobreseïment provisional cap la presentació d'un recurs de reforma en el termini de tres dies. El passat 27 de març, el jutjat d'instrucció número 3 de Gandia (València) va acordar el sobreseïment provisional d'una altra de les branques d'aquesta causa, oberta per a investigar el possible finançament irregular del PSPV-PSOE, en concret l'adquisició d'un immoble per part de la Federació Valenciana de Futbol el 2009 per 525.000 euros, una operació que va ser subvencionada al 50% per l'Ajuntament d'aquesta localitat.

next