Arxivada l'última de les querelles contra l'alcaldessa de Paiporta

Isabel Martín i una altra regidora de Compromís van ser denunciades per prevaricació i assetjament per persones de l'entorn del Partit Popular
16 maig 2019 17:22h
Isabel Martín subratlla que dirigents com ella i com la seua companya Beatriz Jiménez han pres "decisions valentes" i que per això s'enfronten a "aquest tipus d'atacs, que fan olor de masclisme i misogínia". / FACEBOOK ISABEL MARTÍN

VALÈNCIA. El jutjat d'instrucció número 2 de Torrent ha arxivat l'última de les denúncies interposades per diversos agents de la Policia Local contra l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i la regidora d'Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, totes dues de Compromís, en aquest cas per un suposat delicte de prevaricació i assetjament.

Segons consta en la interlocutòria, a què ha tingut accés EFE, la denúncia feia referència "de forma genèrica" a una situació d'assetjament, "si bé relatant les diverses vicissituds del procediment administratiu i la impugnació davant la jurisdicció contenciós administrativa del pas a segona activitat del denunciant".

No obstant això, afegeix el citat acte, s'indica que "no consten de cap manera actes hostils ni humiliants comesos per les investigades cap al denunciant" i es decreta el lliure sobreseïment de les actuacions.

"Fins i tot s'arriba a referir a una relació correcta respecte de l'alcaldessa, de manera que no poden estimar-se com a indici de l'assetjament unes expressions de la regidora d'Hisenda, Beatriz Jiménez, en el ple de l'Ajuntament, quan en l'àmbit civil i després d'una demanda del mateix denunciant es va descartar el caràcter lesiu del dret a l'honor d'aquestes". Contra aquesta decisió del jutge instructor hi ha la possibilitat de presentar un recurs de reforma o d'apel·lació.

El passat 30 de gener, aquest mateix jutjat ja va arxivar una altra querella per suposada prevaricació administrativa contra l'alcaldessa i la regidora referida a l'anul·lació d'una oposició al cos de la Policia Local impulsada "de manera irregular", segons el consistori, per l'anterior alcalde del Partit Popular, Vicente Ibor, i l'exregidora d'Interior Esther Gil, ara en l'oposició.

En el procediment es van oferir dues places d'agent de policia i se'n van convocar sis, sense fer cas dels informes del secretari i la tècnica de personal, que van avisar en tot moment de la il·legalitat del procés, segons defensava el govern local i ha quedat acreditat en diferents processos judicials.

En referència a aquest últim arxivament, l'alcaldessa, Isabel Martín, ha apuntat que "confirma que les denúncies estaven basades en fets falsos i que darrere de les acusacions estava el PP de Paiporta orquestrant una estratègia de desgast polític".

"Cinc querelles, una demanda civil i diversos contenciosos, arxivats o guanyats per la regidora i per mi. Tots aquests processos els han interposat les mateixes advocades, totes dues de l'entorn de Vicente Ibor, candidat del PP de Paiporta, i Chelo Lisarde, la seua dona i també regidora del PP de Paiporta", ha agregat Martín.

Al seu judici, "és evident que han intentat paralitzar-nos utilitzant terceres persones perquè ens denunciaren i, fins i tot, en algun cas s'han oferit per a actuar com a testimonis en la nostra contra. El PP ha estat dos anys utilitzant l'argument que estàvem investigades com a arma política en un intent de fer veure que tots els polítics som iguals, com ha ocorregut amb altres companys de partit".

Finalment, ha subratllat que les dirigents que, com ella i Jiménez, han pres "decisions valentes" per a acabar amb "els xiringuitos del PP i els privilegis dels de sempre" s'enfronten a "aquest tipus d'atacs que fan olor de masclisme i misogínia".

next