Asaja convoca una concentració a Madrid per a reclamar a Brussel·les 'mesures de xoc' per al sector dels cítrics

L'organització agrària vol donar "caràcter nacional" a l'onada de protestes iniciada en les zones productores
18 febrer 2019 12:22h
El sector citrícola es mobilitza davant els "greus perjudicis" causats per les importacions de cítrics de països de fora de la Unió Europea. Imatge d'arxiu.

MADRID. Citricultors valencians, murcians, catalans i andalusos es concentraran aquest dimarts a Madrid davant la seu de la Comissió Europea per a reclamar a Brussel·les l'aplicació de la clàusula de salvaguarda als cítrics procedents de països tercers –Sud-àfrica, Egipte i Turquia principalment– pels greus perjudicis que aquestes importacions estan causant a les produccions espanyoles, segons ha informat Asaja en un comunicat.

En concret, el sector citrícola es mobilitza davant els "greus perjudicis" causats per les importacions de cítrics de països de fora de la Unió Europea, que s'uneixen als "baixos preus" en origen que estan percebent els productors, "l'incompliment dels contractes" en origen per part de la distribució, l'excessiva atomització del sector i una collita de set milions de tones que complica encara més la situació.

D'aquesta forma, els productors de cítrics d'Asaja estan duent a terme una sèrie de mobilitzacions en les zones productores per a denunciar "els preus de ruïna" que perceben els agricultors i reclamar a les diferents administracions soluciones que pal·lien aquesta dura situació.

Amb la concentració del dimarts al migdia a Madrid, l'organització agrària vol donar "caràcter nacional" a aquesta onada de protestes, en la qual participarà el president d'Asaja i els presidents provincials de les zones productores de cítrics.

next