Aslan, la cria de lleó marí nascuda a l'Oceanogràfic, es presenta en societat

30 agost 2019 14:14h


VALÈNCIA. Aslan és la cria "desmanotada, però sana i forta" de lleó marí que va nàixer a principis d'aquest mes amb 14 quilos a l'Oceanogràfic de València i ja en pesa més de 23, un nounat que ha sigut presentat aquest divendres als mitjans al costat de la seua mare, Janis, en la nova instal·lació Pink Beach de l'aquari.

El xicotet Aslan, nom que rep pel personatge central de Les Cròniques de Narnia, va nàixer en la matinada del 6 d'agost i està experimentant "un desenvolupament espectacular". A més, s'ha revelat com "un golut insaciable i un hàbil aprenent nadador", segons explica l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències en un comunicat.

El responsable del departament de lleons marins de l'aquari, Jero Coello, ha explicat que és la segona vegada que la mare dona a llum en "un part immillorable", en el qual va tallar el cordó umbilical a la cria i la va alletar des del primer moment.

L'espai en què Aslan s'ha donat a conéixer aquest divendres es diu Pink Beach, una nova instal·lació de l'aquari dissenyada per Avanqua amb simulació de platges i piscines de poca profunditat que permet als visitants contemplar per primera vegada la lactància del bebé o els seus primers banys.

Fins ara els cadells de lleons marins no podien ser contemplats pel públic fins a adquirir una major envergadura; al seu torn, aquest recinte ha sigut dissenyat amb piscines de poca profunditat perquè les cries que encara no es desemboliquen en l'aigua puguen entrar i eixir de la piscina amb facilitat.

En el departament de lleons marins, un equip de nou persones es fan càrrec de dotze lleons i set foques. "Tractem d'ensenyar coses als nostres lleons i ara tenim un pla de medicina preventiva que permet tota mena de revisions mèdiques com a extracció de sang, neteja de ferides o ecografies per a saber si hi ha mares gestants", comenta Jero Coello.

L'Oceanogràfic és centre de referència europeu per a la cria i conservació de lleons marins lloc que des del 2005 ja ha tingut més de 30 cries, segons dades aportades per Coello.

next