Associacions d'arts escèniques exigeixen convocar "d'urgència" la plaça de direcció del Teatre Escalante

Les entitats demanen que es proporcione una seu fixa per al projecte, actualment en itinerància per diferents espais teatrals de València
4 juliol 2019 11:01h
Les associacions agraeixen la tasca de l'antic director, Josep Policarpo, i demanen la rehabilitació de l'antiga seu de l'Escalante. / DLV

VALÈNCIA. Associacions del sector de les arts escèniques exigeixen que es faça "una nova convocatòria pública amb urgència" per a cobrir la plaça de direcció del Teatre Escalante de València i que es proporcione una seu fixa al projecte, actualment en una situació "d'orfandat".

Els col·lectius AVEET, APCCV, APDCV, AGCPV, ADVAEM, AVETID, FETI, Comité Escèniques, AAPV i AVED defensen, en un comunicat, les convocatòries públiques per als càrrecs de direcció de les diferents entitats que gestionen les arts escèniques.

Per això, han mostrat la seua "preocupació" pel fet que, ara com ara, encara no ha eixit la convocatòria per a la direcció del Teatre Escalante, càrrec que els últims anys ha estat en mans de Josep Policarpo".

"Aquest buit a la gestió suposa deixar sense direcció la programació de la temporada següent, presentada el passat 27 de juny per Policarpo, amb l'única producció que podrà fer-se a causa d'aquesta situació de transició", prossegueixen les associacions en el comunicat.

Afegeixen que a "l'obligada itinerància per diferents espais teatrals de la ciutat", ara també se suma l'orfandat temporal del projecte Escalante. Davant d'aquesta situació, reclamen que "es faça una nova convocatòria amb urgència o que se li done continuïtat al projecte de Josep Policarpo fins que l'administració traga una nova convocatòria pública". Així mateix, insisteixen en la "necessitat" d'un lloc fix per a aquest projecte i, si és possible, que es faça la rehabilitació de l'antiga seu.

Respecte a la gestió de Policarpo, aquests col·lectius agraeixen la seua tasca i destaquen que "ha obert el projecte Escalante a una diversitat d'autores, autors, companyies i disciplines mitjançant la producció, la coproducció i la programació".

Al·ludeixen igualment al Cicle de Memòria Històrica, "on molts companys i companyes han pogut mostrar alguns dels seus treballs resistents davant uns temps, els actuals, que insisteixen a mantindre la desmemòria".

En aquesta mateixa línia, valoren el Premi de Teatre Escalante per al foment de l'escriptura teatral i, per tant, "la coherència i la passió de la gestió de Policarpo en un moment, a més, ple de complicacions després del tancament de la seu original".

Finalment, sobre la possibilitat que l'Escalante passara a integrar-se en l'Institut Valencià de Cultura (IVC), comenten que el seu posicionament serà sempre "l'opció més descentralitzada possible". "És l'única manera que projectes com Escalante no desapareguen i puguem gaudir, professionals i públic, d'una necessària diversitat de mirades dins de la gestió pública", conclouen.

next