Els associats emplacen la nova consellera d'Universitats que resolga la seua situació

La Plataforma PDI Associat de la UV denuncia que són "el col·lectiu més precaritzat" i que cobren "5 euros l'hora"
18 juny 2019 19:25h
Els professors han ressaltat en una carta dirigida a la nova consellera que sumen quasi el 50% de la plantilla. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. La Plataforma de PDI Associat de la Universitat de València (UV) ha presentat per registre d'entrada una carta dirigida a la nova consellera d'Universitats, Carolina Pascual, en la qual recorda les condicions d'aquest col·lectiu, "el més precaritzat de les universitats valencianes i també de l'Estat", i l'emplaça a posar-se a la feina per a trobar una solució.

En l'escrit, els professors recalquen que "només en la UV sumen més de 1.500, quasi el 50% de la plantilla". "Som el producte de la perversió contractual de la primitiva figura de professorat associat, que s'ha convertit en un vergonyós mecanisme per a generar borses de mà d'obra barata amb què mantindre una universitat amb dèficit estructural de finançament", afegeixen.

El col·lectiu recorda a la consellera que fa anys que cobren "5 euros l'hora, malgrat ser un professorat que sosté amb el seu esforç una universitat de pretesa excel·lència". "Tal vegada, amb sort, podrem cobrar fins a 7 euros l'hora i serem una mica menys dignes de compassió si acaba signant-se el conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes", apunten.

En aquest sentit, el col·lectiu insta, en un comunicat, que s'accelere l'aprovació d'aquest conveni el preacord del qual "va ser signat a quatre dies de les eleccions autonòmiques".

"Les lleis estatals i autonòmiques, amb la col·laboració dels rectorats, han generat un frau històric de precarietat laboral contrari a la decència ètica de les relacions laborals i, fins ara, els responsables polítics no han fet sinó mirar cap a un altre costat i exercir la política de televisió de plasma, tan desgraciadament de moda al nostre país", lamenten.

Finalment, asseguren a la responsable d'Universitats que sempre trobarà en aquesta plataforma un "col·lectiu ferm i constant en les seues reivindicacions, obert a comptar la seua realitat i ajudar a trobar solucions dignes a tanta indignitat".

next