L'astronomia s'erigeix com "un dels grans valors de les zones rurals"

Aras de los Olmos, on es troba l'Observatori Astronòmic de la UV, acull del 24 al 26 de juliol la segona edició de la seua Universitat d'Estiu
21 juliol 2019 12:04h
Durant tres sessions, i gràcies a les aportacions d'especialistes de la Universitat de València i d'altres entitats, la Universitat d'Estiu abordarà la relació entre astronomia i desenvolupament. / UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La Universitat de València, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Aras de los Olmos i la Diputació de València, ha organitzat del 24 al 26 de juliol la segona edició de la Universitat d'Estiu d'Aras de los Olmos (UVAO), que se centra en l'astronomia i el desenvolupament.

Durant tres sessions, i gràcies a les aportacions d'especialistes de la Universitat de València i d'altres entitats, la Universitat d'Estiu abordarà la relació entre astronomia i desenvolupament, i entre els avanços científics i les possibilitats que aporta l'univers a l'ésser humà. 

La UVAO forma part del programa Universitats Estacionals, iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat. El vicerector Jorge Hermosilla ha destacat el valor d'aquesta iniciativa territorial, "que té en compte les singularitats de cada comarca valenciana".

El coordinador de la Universitat d'Estiu, el professor de Ciència Política Joaquín Martín Cubas, ha ressaltat que l'astronomia està resultant un focus d'extraordinari valor per al desenvolupament d'alguns pobles de muntanya. 

"Són pobles, com és el cas d'Aras de los Olmos, que gaudeixen d'unes condicions immillorables per a l'observació de les estreles. El seu netíssim cel explica no solament que la Universitat de València haja instal·lat allí el seu observatori de referència sinó també que per allí proliferen empreses d'astroturisme que ofereixen experiències realment extraordinàries", ha explicat el professor i director de la Càtedra PAGODA de la Universitat de València. 

"L'astronomia és un dels grans valors de les zones rurals, ja que conserven una qualitat de cel excel·lent, difícil o impossible d'apreciar en la gran ciutat", ha assegurat el director de l'Observatori Astronòmic de la UV, Jose Carlos Guirado, que com a director de la segona edició de la UVAO ha animat tots els amants de l'astronomia a assistir a les conferències.

"Aquest certamen els brindarà l'oportunitat de conéixer els principals actors que, de manera efectiva, porten l'astronomia a peu de carrer o a peu de muntanya; conéixer els seus mètodes, les seues activitats i els seus plans de futur ens pot ajudar a gaudir millor del cel i a entendre com les seues iniciatives redunden en una millora global de la zona", ha explicat Guirado.

La Universitat d'Estiu d'Aras de los Olmos, com la resta de les Universitats Estacionals organitzades pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, és gratuïta per a la ciutadania gràcies a la col·laboració amb la Diputació de València.

next