L'Audiència d'Alacant anul·la part de les intervencions telefòniques del 2008 que van donar lloc al cas Brugal

Les declaracions dels processats començaran el 7 de maig
30 abril 2019 20:37h
Les intervencions telefòniques practicades al llarg del 2008 es van fer als empresaris Angel Fenoll i Rafael Gregory. / EUROPA PRESS

ALACANT. La secció setena de l'Audiència d'Alacant amb seu a Elx ha declarat nul·les part de les escoltes telefòniques que van donar lloc al cas Brugal. Les intervencions telefòniques practicades al llarg del 2008 es van fer als empresaris Angel Fenoll i Rafael Gregory. Així mateix, es declaren nul·les les diligències directes o indirectes que es van derivar de les telefonades.

L'Audiència respon així a les qüestions prèvies sol·licitades per les defenses en l'inici de la peça separada de Brugal per les suposades irregularitats en l'adjudicació del servei de fems d'Oriola i per la qual Ángel Fenoll s'enfronta a 37 anys de presó, mentre que per als exalcaldes del PPCV José Manuel Medina i Mónica Lorente la Fiscalia sol·licita 12 i 8 anys respectivament.

La interlocutòria, per contra, desestima les qüestions prèvies, plantejades per alguns dels 34 encausats, relatives a la prescripció de les actuacions, de falta de competència, de nul·litat radical de les actuacions, del secret de les actuacions i del dret de defensa.

Les defenses van sol·licitar la nul·litat

Les defenses van demanar la nul·litat de les actuacions judicials que van avalar les intervencions telefòniques durant la instrucció de la causa, per "vulneració de drets", "desproporcionalitat" i per no respectar els "drets constitucionals".

"La fi no justifica els mitjans, aquest procediment és nul", va manifestar la defensa de l'empresari, que va repetir diverses vegades l'afirmació sobre que no hi havia "res a investigar, res a comprovar, res que fora susceptible d'una escolta telefònica". Enfront d'això, el ministeri fiscal va defensar les escoltes que van originar el cas Brugal i va defensar que la instrucció ha sigut "escrupolosa, legal i garantista".

Aquesta causa és la primera de les peces separades del cas Brugal que està sent jutjada. La Fiscalia sol·licita penes de 37 anys per a l'empresari adjudicatari del servei, Ángel Fenoll; 12 anys per l'exalcalde del PPCV José Manuel Media i huit per a l'exprimera edil, també del Partit Popular, Mónica Lorente. Les declaracions dels processats no començaran fins al 7 de maig.

next