L'Audiència Nacional tomba la sol·licitud del govern espanyol d'intervindre temporalment la SGAE 

El Ministeri de Cultura no descarta acudir a altres instàncies, atés que, al seu parer, el tribunal no ha entrat en el fons de la qüestió
19 juny 2019 10:47h
El Ministeri de Cultura va sol·licitar la intervenció de la SGAE perquè considera que l'entitat no va acomplir l'advertiment que li va fer el 27 de setembre per a esmenar o corregir els "incompliments greus detectats". / LUÍS GARCÍA

MADRID. L'Audiència Nacional ha rebutjat la petició del govern espanyol de fer una intervenció temporal a la SGAE. La sala del Contenciós Administratiu considera que aquest procediment "resulta inadequat". 

El Ministeri de Cultura va fer la petició al febrer a través de l'Advocacia General de l'Estat. Sol·licitava la intervenció per un termini temporal de sis mesos, durant el qual s'havia de nomenar un gestor interí. 

El Ministeri ha emés un comunicat després de saber la denegació de l'Audiència Nacional en què subratlla que la sala no s'ha considerat "competent" per a dirimir sobre aquesta matèria i "no ha entrat a avaluar" la qüestió de fons sobre la pertinença o no de la intervenció.

En una atenció als mitjans a Lisboa, el ministre de Cultura, José Guirao, ha advertit que els "problemes que tenia la SGAE sense solucionar els continua tenint". A més, ha afegit que l'escrit de l'Audiència Nacional "rebutja autoritzar la intervenció del Ministeri per una qüestió formal, no de fons".

Per tot plegat, el Ministeri de Cultura i Esport estudiarà acudir a altres instàncies judicials "si aquests problemes no es resolen al més ràpid possible" i explorarà "totes les vies que la llei estableix" per a "garantir el correcte exercici" del seu deure de supervisió sobre l'activitat de les entitats de gestió col·lectiva. "La via que se'ns presenta és acudir a una altra via judicial o retirar l'autorització com a entitat de gestió a la SGAE", ha afegit el ministre.

Cal recordar que el Ministeri va sol·licitar la intervenció perquè considera que l'entitat no va acomplir l'advertiment que li va fer el 27 de setembre per a esmenar o corregir els "incompliments greus detectats", com ara presentar al Ministeri l'aprovació de modificació dels seus estatuts per la seua adequació al vigent Text refós de la Llei de Propietat Intel·lectual.

next