L'Audiència de Sevilla condemna Griñán a 6 anys de presó i Chaves a 9 anys d'inhabilitació pel cas dels ERO

El tribunal determina que els expresidents de la Junta d'Andalusia van cometre prevaricació
19 novembre 2019 13:08h
Els expresidents andalusos Manuel Chaves i José Antonio Griñán, en la sala de l'Audiència de Sevilla el passat desembre on se seguia el judici pel cas dels ERO. / POOL

VALÈNCIA. L'Audiència de Sevilla ha condemnat els expresidents de la Junta d'Andalusia Manuel Chaves i José Antonio Griñán pel cas dels ERO, que va jutjar durant l'any 2018 la concessió d'ajudes per part del govern andalús entre els anys 2001 i 2010.

Chaves ha estat condemnat a 9 anys d'inhabilitació especial per un delicte de prevaricació. Pel que fa a Griñán, també exconseller d'Economia i Hisenda, la condemna és de 6 anys de presó i de 15 anys d'inhabilitació absoluta per delicte de prevaricació en concurs medial amb un delicte de malversació. 

L'Audiència de Sevilla ha fet pública aquest dimarts la sentència de la peça política de la macrocausa dels ERO per la qual han sigut jutjats 21 exalts càrrecs acusats d'haver concedit subvencions sociolaborals durant una dècada a empreses afins al PSOE de forma irregular amb un sistema "fraudulent". Dos dels acusats han estat absolts. La sentència no és ferma i es pot recórrer contra ella al Tribunal Suprem.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next