Aumar presenta un ERO que acomiada 140 empleats de les autopistes que finalitzen la concessió

Les carreteres AP-7 i AP-4 deixaran de tindre peatges l'1 de gener del 2020
23 octubre 2019 12:44h
Peatge d'una de les autopistes gestionades per Aumar. / EFE

MADRID (EFE). La companyia Aumar, filial d'Abertis, ha comunicat aquest dimecres als seus treballadors l'inici d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà 140 empleats que ara com ara treballen en les autopistes AP-7 i AP-4.

Aquesta decisió és fruit, segons la companyia, de la finalització del contracte d'explotació d'aquestes dues vies el pròxim 1 de gener del 2020. A partir d'aquest moment, circular per aquestes carreteres no suposarà el pagament d'un peatge. En el cas de l'AP-7, la liberalització de la carretera suposa un gran canvi per a la mobilitat del veïnat de comarques com les Marines i la Safor i, per extensió, per a tot el trànsit entre el País Valencià i Catalunya.

En un comunicat, Aumar ha concretat que l'ERO preveu l'extinció dels contractes de 140 treballadors de l'AP-7, entre Hospitalet de l'Infant (el Baix Camp) i Alacant, i de l'AP-4, entre Sevilla i Cadis.

La companyia ha sol·licitat als representants dels treballadors que trien les persones que integraran la comissió negociadora de l'ERO.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next