Aurelio Martínez: "Si es retarda l'ampliació, el Port de València es juga el seu futur"

El president de l'APV ha assenyalat que ha rebut de l'Ajuntament un informe de "quatre fulls" en el qual sol·licita una altra declaració d'impacte ambiental abans de construir la futura terminal del grup MSC
4 octubre 2019 19:07h
El problema amb MSC "no és que es vaja a fer la inversió a un altre port, sinó que s'emportaria una part del trànsit que tenim ací perquè el que farà és concentrar-lo; és una cosa elemental". / EFE. Försterling

VALÈNCIA (EFE). El president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha assegurat aquest divendres que el Port de València "es juga tot el seu futur" si es retarda l'ampliació nord.

En declaracions als periodistes, Martínez ha assenyalat que ha rebut de l'Ajuntament de València un informe de "quatre fulls", que ha remés a l'Advocacia de l'Estat i als serveis jurídics de l'APV, en el qual el consistori sol·licita una altra declaració d'impacte ambiental abans de construir la futura terminal del grup MSC.

Segons ha indicat, el problema amb MSC "no és que es vaja a fer la inversió a un altre port, sinó que s'emportaria una part del trànsit que tenim ací perquè el que farà és concentrar-lo; és una cosa elemental".

"No estem parlant de 1.100 milions d'euros, sinó del futur de tot el Port de València", ha insistit Aurelio Martínez, qui ha indicat que té la "consciència molt tranquil·la" perquè el que ha fet la institució portuària fins al moment "és legal i correcte", i "no estem improvisant en absolut".

També ha indicat que l'únic problema d'una nova valoració ambiental "és el temps", ja que retardaria la construcció quatre o cinc anys

Finalment, ha subratllat que el Port és una empresa pública i vol "mantindre i complir tots els requisits legals amb la major solvència possible". Si cal fer alguna altra actuació, "es farà, no tinc cap mena de dubte, i segur que Ports de l'Estat l'aprovarà perquè estem al servei de la societat", ha conclòs.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next